Markus Rosenberg om vinsten i premiären

Publicerad 02 april 2016 i Nyheter

Tre poäng i premiären mot IFK Norrköping inför över 21 000 åskådare på Swedbank Stadion och Markus Rosenberg var nöjd med tre poäng men mindre nöjd med spelet.

– Det känns skönt, det var ingen jättematch utan en typisk premiär. Vi gör en dålig första halvlek förutom sista tio minuterna, men en betydligt bättre andra halvlek, säger Markus Rosenberg.

Kapten Rosenberg var osäker på varför laget inte kom upp i samma standard i första halvlek som i den andra men pekar på taktiska förändringar i halvtid.

– Vi valde att spela lite rakare i andra halvlek eftersom båda deras mittbackar hade gult kort, så de vågade inte riktigt kliva upp på oss. Samtidigt trivs vi bättre när vi har bollen och vi hade betydligt mer boll i andra halvlek. Kanske var det nerver, kanske var det IFK Norrköping som var bra.

Den annars ordinarie straffskytten Rosenberg sköt inte in 2-1 när MFF tilldelades straff i den 76:e minuten. Jo Inge Berget fick förtroendet och förvaltade straffen med bravur.

– Berget ville jättegärna ta den så det är klart att han ska få göra det. Situationen när vi får straffen är lite tveksam. Han kommer i full fart så jag blir rädd om benen och aktar mig. Sen tar domaren beslutet snabbt och blåser direkt.

– Överlag var det ingen kanoninsats så därför är det extra skönt med tre poäng i dag. 

huvudpartners

officiella partners