Markus Rosenberg efter matchen mot GIF Sundsvall

Publicerad 11 april 2016 i Nyheter

En tung förlust för MFF mot GIF Sundsvall i säsongens tredje Allsvenska match. 
– Normalt sätt vinner vi en sådan här match, säger kapten Markus Rosenberg.

– Överlag tycker jag att det är orättvist att vi förlorar i dag. Man blir alltid sårbar defensivt när du går upp så högt som vi gör när vi jagar 2-1 men vi spelar tillräckligt bra och skapar tillräckligt mycket för att vinna matchen men tyvärr gör vi inte det, säger Markus Rosenberg.

Guillermo Molins fick chansen från start i kvällens match efter en lång frånvaro från startelvan och Rosenberg var nöjd med anfallskollegan.

– Han gör en jättebra insats, första halvlek är det han som skapar de stora chanserna för oss.

– Det var en sådan dag när bollarna inte går in. Jag missar någon chans i dag, Rodic har ett bra läge och Berget har ett bra läge, men tyvärr kommer sådana dagar.

Trots förlusten tar Markus Rosenberg med sig några positiva saker från matchen.

– Fortsätter vi att spela som vi gör, sätter press högt och fortsätter vinna bollen högt så kommer vi att vinna många fotbollsmatcher framöver. Sen är det tungt i dag. Men jag tar med mig mycket mer positiva saker från dagens match än i matchen mot Jönköping Södra. Jag tror på det här spelsättet, att spelar vi så aggressivt med högt bolltempo. Christiansen vinner mycket boll i dag på mitten men vi får inte till den där sista passningen och i normala fall så gör vi en massa mål i en sådan här match. 

Nu väntar IF Elfsborg på bortaplan om en vecka och Rosenberg blickar framåt efter kvällens förlust.

– Normalt sätt vinner vi en sådan här match, så det är extra tungt nu eftersom att man alltid vill ha en bra start men nu får vi ta en massa trepoängare framöver och så glömmer vi den här matchen snabbt. 

huvudpartners

officiella partners