Markus Rosenberg: ”Den här matchen ger oss värdefull erfarenhet ”

Publicerad 02 augusti 2016 i Nyheter

Torsdagens vänskapsmatch mot VfL Wolfsburg ger hela truppen ett bra tillfälle att mäta sig mot högkvalitativt motstånd, säger lagkapten Markus Rosenberg.

– Den här matchen ger oss värdefull erfarenhet att möta ett internationellt topplag som vi tyvärr inte får möta annars detta året. Det är också en bra match för de spelare som inte fått så mycket speltid och för våra många unga spelare är det bra att testa på att spela mot lag på den här nivån. 

Markus Rosenberg tillbringade tre och ett halvt år i Werder Bremen där han spelade över 120 matcher för den tyska klubben, många av dem i Bundesliga som han har goda minnen ifrån.

– Det finns ett väldigt stort intresse för fotbollen i Tyskland och de flesta lagen spelar en offensiv och rolig fotboll. Det är en jämn och hård liga med många bra lag, så det blir en rolig utmaning att få spela mot Wolfsburg.

Med vänskapsmatchen mot Wolfsburg på torsdag och den allsvenska matchen mot AIK på söndag blir det två hemmamatcher på kort tid för MFF. Rosenberg ser matchen mot Wolfsburg som en bra uppladdning inför söndagens viktiga match mot AIK, då alla tillgängliga spelare i A-truppen ska få speltid i matchen mot Wolfsburg.

– Vi har en stark trupp med många fantastiska spelare, så det här är ett perfekt tillfälle för hela truppen att matchas mot ett motstånd av hög kvalité. Det är klart att vi tar hänsyn till matchen mot AIK på söndag men när man väl står där så vill man göra så bra ifrån sig som möjligt och vinna matchen.

Malmö FF – VfL Wolfsburg (Vänskapsmatch)
Swedbank Stadion
Torsdagen den 4 augusti klockan 19:00

Till matchen mot VfL Wolfsburg erbjuds tre biljetter för priset av två.

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners