Markus Halsti gästar Allsvenskans Podcast

Publicerad 15 maj 2014

Efter provspel i Leeds och Atalanta hamnade en ung och talangfull finländare i Allsvenskan 2008. Markus Halsti skrev på för GAIS inför säsongen, men när premiäromgången spelades tillhörde han en annan klubb – Malmö FF.

Allsvenskans podcast gästas den här veckan av den nu 30-årige Markus Halsti. En supporterfavorit som efter ett par tunga år i MFF numera är nyckelspelare i laget och en starkt bidragande orsak till guldet förra säsongen.

– Jag gillar egentligen inte känslan att det går för bra. Man slappnar av lite och jobbar kanske inte lika hårt, och jag måste jobba hårt. Jobbar jag inte hårt vet jag inte riktigt vad jag gör på plan, säger han med ett skratt.

Under karriären har Halsti förföljts av skador och det var egentligen inte förrän förra säsongen som mittfältaren kände att det lossnade ordentligt i MFF-dressen. Tidigare fick han ofta agera backup i försvaret, men efter flytten upp på mittfältet har bänkplatsen bytts ut mot en plats i startelvan.

– För min egen del tycker jag att alla i laget är jätteviktiga. De som tränar är viktiga för att få igång startspelarna. Som alla nog vet är jag en lagspelare och jag njuter av att vara med. Även om man klart vill spela så mycket som möjligt.

I sommar väntar kval till Champions League och en ny chans att försvara SM-guldet. Vad som händer därefter vet inte Markus i nuläget. För tillfället njuter han av tillvaron i Malmö och han hoppas få hålla sig skadefri i många år framöver.

Har du synpunkter eller frågor om avsnittet? Använd hashtagen #allpodd på Twitter eller mejla programledaren Adam Kalin på adam.kalin@byrandagny.se.

Avsnittet finns också på iTunes. Lyssna/prenumerera här.
RSS: http://www.allsvenskan.se/feed/podcast

– Min berättelse är rätt skön på det sättet att det inte bara varit uppåt hela tiden. Det har varit en lång resa med ”ups and downs”. Men jag är ändå nöjd att jag sitter här idag.