Markus Halsti: Det kommer bli en hård och tuff match

Publicerad 03 juli 2013

Malmö FFs mittfältskämpe, Markus Halsti, tror att Drogheda United kommer spela ett liknande spel som Shamrock Rovers gjorde förra året där kamp och fysisk stog högt upp på agendan – ett spel som passar Halsti.

Malmö FF kliver imorgonkväll in på Tallaght Stadium i Dublin för den första matchen i dubbelmötet mot Drogheda United. För nästan exakt ett år sådan spelade MFF på exakt samma arena när Shamrock Rovers besegrades med 2-1. En match som Markus Halsti minns som väldigt hård och tuff. En matchbild finländaren även förväntar sig imorgon.

– Även fast det var en träningsmatch förra året så spelade de väldigt tufft. Om du tittar på planen här nu så kan man se att de gjort planen smalare vilket bevisar att de kommer satsa på att spela långbollar och vara fysiska i närkamperna. Jag personligen spelar hellre mot fysiska spelare än små tekniska. Men egentligen kvittar det hur de kommer att spela. Det viktigaste är att vi håller oss till vårt spel och spelar kompakt så kommer detta gå bra, berättar Markus Halsti.

Rikard Norling och Simon Hollyhead var på plats på Irland i måndags för att analysera torsdagens motstånd. Markus Halsti berättar att han tycker det finns en viss tjusning i att inte vet så mycket om motståndet.

– Jag personligen tycker att det är riktigt roligt för det blir helt annorlunda. Men det gör också att man måste vara helt förberedd mentalt när domaren blåser igång så att vi är med från början. Vi har tittat på några klipp så vi har ändå lite koll på dem. Vi vet att de kommer spela hård och fysisk fotboll. Men jag tycker annars att det är roligt att möta lag som du inte har så bra koll på. Det blir också en utmaning för en själv och jag hoppas att jag lär mig något av dessa matcher. Som spelare måste du älska utmaningar.

Stämningen inne på Tallaght Stadium under träningen på onsdagskvällen var mycket god och Halsti såg ut att njuta när han satte sig ner för att andas ut efter träningspasset samtidigt som de yngre spelarna sprang runt och samlade in bollar.

– Detta är något som man väntat på hela året och därför är det väldigt skönt att kvalet äntligen är här. Vi ska absolut njuta av dessa 180 minuterna men vi måste göra det samtidigt som vi håller skärpan uppe. Jag kan tänka mig att detta är speciellt för alla våra unga killar som är ute på sina första kvalresor, berättar Halsti som även har koll på att det är många fler som uppskattar europaresorna:

– Jag minns från 2011 när alla supportrarna reste till bland annat Glasgow och Zagreb. Vi har bra fans och därför är det extra roligt att spela i Europa då vi vet att de tycker om dessa resorna lika mycket som vi. Jag hoppas att de får en bra resa till Dublin och att det blir en bra match så att de kan få uppleva det jag hörde att dem gjorde efter matchen i Glasgow, då alla gick ut tillsammans och firade. Man blir lite stolt när vi kan göra något som gör dem så väldigt glada. Man ska också komma ihåg att det är fotboll det handlar om, ibland går det bra och ibland fungerar inget alls. Imorgon ska vi se till att det går bra.