Markus Halsti – 100 matcher i MFF-tröjan

Publicerad 27 maj 2014

Markus Halsti kom till Malmö FF 2008 som en blixtvärvning i samband med att Anders Andersson skadat sig på träning och MFF därmed saknade en mittback. Efter det har finländaren vandrat runt på nästintill alla positioner i laget innan han fann sitt rätta plats på mittfältet, där han med sitt uppoffrande spel blivit en stor publikfavorit och igår gjorde Markus sin hundrade match i MFF-tröjan.

– Jag visste inte om att det var min hundrade match förrän Ole Törner ifrån Skånska dagbladet påpekade dagen innan. Bara att möta AIK är en stor match vilket gjorde att jag inte tänkte på att det just var min hundrade match när vi vandrade in. Det var inte så att det påverkade min uppladdning. Fast när AIK gjorde 0-2 tänkte jag: ”Ska jag fira min hundrade match på detta viset?”. Att förlora mot AIK är alltid tråkigt, och om det då även är en speciell match för mig hade det varit ännu tråkigare, säger Markus Halsti.

Är det stort för dig att ha nått 100 matcher i MFF-tröjan?
– Självklart är det stort. Min pappa påpekade förra året att jag närmade mig 100 matcher, det är inte så att jag gått omkring och räknat sen dess men jag är väldigt glad att jag nått hit. De senaste åren har det gått väldigt bra för mig och jag har kommit upp till en nivå där jag får spela hela tiden och nu tillhör jag dem som gjort 100 matcher vilket är stort. Just nu är det kanske svårt att ta in, jag tror det blir lättare efter karriären när jag sätter mig ner och inser hur många 100 matcher är – och jag hoppas att det blir fler än 100 matcher med Malmö FF.

Om du blickar tillbaka, vilken är din bästa match?
Jag tror det alltid kommer vara hemmaderbyt på hösten 2010. Hela det året var sjukt. Vi och HIF var överlägsna i serien, vi hade hemmaderby och klubben firade 100 år. Jag personligen hade varit skadad ett tag och fått sitta på bänken matcherna innan, sen visade det sig att Ulrich inte kunde spela och att jag skulle starta. Sen finns även kvalmatchen till Champions League 2011 hemma mot Zagreb, men då vi inte klarade det så kommer den alltid att förknippas med just det.