Många internationella turneringar för MFF:s ungdomslag

Publicerad 07 juni 2018 i Nyheter

Malmö FF:s ungdomsverksamhet har ett gott rykte långt utanför landets gränser. I år har MFF blivit inbjudna till flera turneringar av hög kvalitet runt om i Europa.

Per Ågren, sportchef ungdom, är nyss hemkommen från en turnering som P05-laget spelade på Sardinien. 48 lag deltog och MFF nådde hela vägen till kvartsfinal i sällskap av Real Madrid, Juventus, Torino, Atalanta, Chelsea, PSG och Lazio. Där tog det stopp efter 0–2 mot Atalanta trots en bra insats.

– Vi var inte chanslösa. Tvärtom. Det var lite oflyt, säger Per Ågren.

Turneringen var den andra i Italien för året. I påskas var P06 i Milano och spelade en högkvalitativ turnering med många starka lag. Även där gjorde laget bra ifrån sig och fick beröm för både prestation och uppförande.

– Vi är populära och får väldigt bra inbjudningar till bra villkor. Vi har en känd ungdomsakademi och gör bra ifrån oss även om vi kanske inte vinner turneringarna, säger Per Ågren.

Bara från i år finns det fler exempel på detta. Som ett av få utländska lag bjöds MFF:s 03:or in till en turnering med Bundesliga-lag i Hamburg och gick långt i turneringen. Och snart är det dags för P04 att åka till Nice för att mäta sig mot akademier i europeisk toppklass. Per Ågren ser flera fördelar med att Malmö FF:s starka varumärke ger möjlighet för de unga spelarna att få internationell erfarenhet.

– Som klubb vill vi att spelarna ska växa både på och utanför planen. Det gör de på de här resorna. För många kan den första turneringen vara första gången de åker på en längre resa utan föräldrarna.– Fotbollsmässigt ligger också ribban betydligt högre jämfört med de flesta seriematcherna här hemma. Det går snabbare, man får fatta snabbare beslut och måste vara väl förberedd när man får bollen. Det är värdefullt för att man som spelare ska kunna ta sig till nästa nivå.

huvudpartners

officiella partners