Månadssummering med Sören Åkeby

Publicerad 08 maj 2006

Säsongens första period är ingen särskilt rolig tid att gå igenom. Sören Åkeby berättar om den fortsatta jakten på stabilitet, kontinuitet – och så förstås det där fungerande passningsspelet. Han strör också beröm över Yksel och konstaterar snabb utveckling hos Edward Ofere, samt avslöjar en intressant träningsmatch under uppehållet – bland annat.

Sex av nio omgångar innan VM-uppehållet avklarade, och det är bara att konstatera: det har inte varit särskilt kul. Skador och dåliga planer, skador och dåliga planer – som en stor tjock blöt möglig filt har dessa tvenne omständigheter legat över MFF under allsvenskans inledning och hämmat, kvävt och begränsat.

Inte precis någon önskestart på säsongen för Sören Åkeby som MFF-tränare. Med segern över HBK i onsdags är poängskörden hittills helt okej, men att spela ihop ett stabilt 4-3-3-lag har inte varit möjligt. De oanständiga underlagen har i stor utsträckning missgynnat det lag som vill föra matcherna med ett rikt och varierat passningsspel; samtidigt har de många skadorna berövat truppen ett fullgott urval av spelartyper till 4-3-3. Så, efter tredje omgången gick Sören Åkeby över till en 4-4-2-uppställning med mittfältsdiamant. Sedan dess har laget hållit tätt bakåt, men MFF-tränaren är ännu långt ifrån nöjd med passningsspelet. När det så är dags för en ny månadsintervju är den första frågan till Sören Åkeby given.

Läs intervjun här.