Målrik kväll när MFF tog fjärde raka

Publicerad 22 juni 2021 i Dam,Nyheter

Under tisdagskvällen lyckades MFF återigen ta en storseger i division 3 sydvästra. Efter knappt 20 mållösa minuter kunde Rebecka Holm trycka dit det förlösande målet mot BK Höllviken. Matchen slutade 13–0 till MFF efter att laget gjort nio mål under andra halvlek.

Det blev återigen en målglad tillställning i division 3 sydvästra när vi under tisdagskvällen var på besök hos BK Höllviken. MFF inledde första halvlek med ett högt bolltempo mot ett välorganiserat Höllviken som inte släppte till enkla chanser. Det skulle dröja knappt 20 minuter innan Rebecka Holm tryckte dit ledningsmålet för de himmelsblå. Innan halvleken var slut hann Holm, Elin Björklund och Annelie Nilsson sätta dit varsitt mål och laget gick till paus med en 4–0-ledning.

Efter halvtidsvilan fortsatte MFF ha ett högt tempo med mycket bollinnehav och många spelvändningar. Tålamodet i spelet lönade sig och laget lyckades göra nio mål under andra halvlek. Amanda Kander avslutade kvällen med att rulla bollen i mål i den sista spelminuten som fastställde siffrorna till 0–13. Under den målglada matchen bjöds publiken även på dubbla tremålsskyttar genom Rebecka Holm och Elvira Ramel.

Tränare, Fredrik Jahnfors:

– Vi hanterar matchen bra. Höllviken var väldigt väl skolade. Tekniska och duktiga i passningsspelet men också bra i försvarspelet. Det krävdes något av oss hela tiden för att vi skulle skapa målchanser. Vi behövde skapa motrörelser, numerära överläge och kombinera oss fram. Jag är jättenöjd med vår insats.

– Totalt sett var det väldigt många fina mål under matchen. Snett inåt bakåt spel, avslut på ett tillslag och så vidare. Vi gjorde tre mål på hörna som jag är särskilt nöjd med. Som tränare är man nöjd med det.

– Sammanfattningsvis tycker jag vi hade ett fint tålamod, ett högt bolltempo och hade bra kreativa lösningar för att öppna upp runt ett bra välorganiserat motstånd.

Mål:

Malmö FF: Holm (18′, 31′, 46′), Björklund (33′), Nilsson (44′), Ramel (56′, 60′, 75), Gunnarsson (69′, 74′), Hellsten (78′, 83′), Kander (90′)

Laguppställning:

Ejlertsson
Carlsson, Andersson, Wifvesson, Björklund
Lindgren, Kander, Skarström
Hejde, Nilsson, Holm

Ersättare: Stadig, Gunnarsson, Ramel, Hellsten, Cindric

huvudpartners

officiella partners