Malmögirot: 200.000 kr till Barncancerfonden

Publicerad 30 januari 2014

Håkan Lundkvist, SEB. Jesper Kristensen, Riksbyggen. Tommy Larsson, Rörläggaren.

Företagen Rörläggaren, SEB och Riksbyggen samlar in 200 000 till barncancerfonden i samband med Malmögirot.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, säger Rörläggarens vd Tommy Larsson.

Med laget ”Cykla för livet” kommer de tre företagen se till att 1000 av deras anställda med familjer cyklar den första upplagan av Malmögirot den 24 maj i år. För varje anmälningsavgift till laget ”Cykla för livet” går 100 kr till Barncancerfonden. Dessutom lägger företagen lika mycket till. Allt som allt 200 000 välbehövliga kronor.

– Jag har tidigare varit med och cyklat till Paris i Team Rynkeby. Det är alldeles för många barn som begravs på grund av cancer, säger Jesper Kristensen, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

När företagen fick höra talas om Malmögirot var man inte sena med att se möjligheten.

– Vi pratade om att vi skulle göra något riktat på respektive företag för att få folk att cykla helt enkelt och vara med i Malmögirot, men även göra en god sak, säger Håkan Lundkvist, kontorschef på SEB på Östergatan.

Nu hoppas företagen att fler tar efter och anmäler lag till Malmögirot.

– Vi uppmanar alla att haka på så vi kan göra detta till en riktig folkfest! säger Håkan Lundkvist.

Malmögirots cykelgeneral Mats Nilsson är mycket glad över initiativet.

– Det här är ett roligt och bra sätt att utnyttja loppet på, menar Nilsson. Vi ser gärna att företagen tar chansen att göra något trevligt med personalen. Det är bara att ta kontakt med mig om man har frågor eller idéer. 

Malmögirot arrangeras av Malmö FF i samarbete med Kvällsposten. Loppet går av stapeln lördagen den 24 maj. I dagsläget är närmare 2000 anmälningar inne och Mats Nilsson spår att det kommer bli det mångdubbla innan det är dags.

– Tanken är att det ska finnas ett lopp för alla. Kan du cykla, kan du cykla Malmögirot, kan man säga. Det ska bli en dag för gemenskap och aktivitet. Något jag tror många vill vara med om.

Vill du veta mer om Malmögirot och hur du anmäler dig, kan du klicka här.