Malmö Universitet bjöd in MFF för att prata om integration

Publicerad 28 september 2018 i Nyheter

Studenter inom Sports Management från hela Europa besökte Malmö FF som en del av en konferens på Malmö Universitet.

Tidigare i september blev Malmö FF inbjudna till Malmö Universitet för att berätta och inspirera 500 konferensdeltagare på ”The European Sport Management Conference” (EASM) om hur en idrottsförening kan arbeta med integration i samhället.

EASM hölls på Malmö Universitet i början av september och Staffan Tapper fanns på plats för MFF:s räkning för att berätta om klubbens omfattande samhällsengagemang. Sammanlagt var 500 deltagare inbjudna till konferensen där såväl studerande som forskare samlades för att diskutera hur idrottsföreningar och samhället tillsammans kan arbeta med integration. 

– När det kommer till integration och de problem som finns med exempelvis rasism så är fotbollen i många hänseenden ett föredöme. På fotbollsplanen är det inte viktigt hur man ser ut eller var man kommer ifrån, säger Staffan Tapper som arbetar med MFF:s samhällsengagemang.

Konferensen arrangerades av Malmö Universitet och Malmö Stad och som ett exempel på ett lyckat integrationsprojekt i idrottens tecken bjöds Malmö FF och Staffan Tapper in för att prata om turneringen Fotboll mot rasism och MFF:s breda samhällsengagemang.

– Vi på MFF tillsammans med Malmö Stad och Universitetet är tre starka parter i vår stad som tillsammans kan verka för utvecklingen av Malmö. Där är integration och inkludering en stor del och det viktigaste är att man faktiskt gör någonting. Att börja prata med barnen om de här frågorna i tidig ålder kontinuerligt, och det har vi gjort med till exempel den årliga turneringen Fotboll mot rasism.

Som en del av konferensen fick 50 stycken studenter inom Sports Management presentera egna förslag på hur idrottsföreningar kan arbeta med inkludering och integration.

 – Deltagarna var väldigt entusiastiska och tillsammans kunde de uppvisa många intressanta förslag. Jag tycker att vi på MFF ligger långt framme när det gäller att arbeta med de här frågorna, och vi är en förening som ska ligga i fronten, säger Staffan Tapper.

huvudpartners

officiella partners