Malmö FF:s ungdomsproffs 2006

Publicerad 25 november 2005

Rasmus Bengtsson, 19 och Niklas Hansson, 18, erbjuds ungdomsproffskontrakt av MFF och kommer därmed att ingå i den ungdomsproffsgrupp som finns knuten till Malmö FF:s A-trupp. I det här gänget finns sedan tidigare Tobias Nilsson, Rawez Lawan och Daniel Sliper.

Sören Åkeby har deklarerat att han vill ha fyra-fem ungdomsproffs knutna till A-truppen

– Rasmus Bengtsson forwardsspel under sommaren och hösten har ju varit smått sensationellt, även för oss internt. Det blir intressant att se hur han kan hävda sig fortsättningsvis, säger Alf Westerberg, fortsättningsvis assisterande tränare i A-truppen men väl bekant med dessa spelare från sina tre år som Tipselittränare

– Niklas Hansson har också haft ett starkt år i B- och U-lag och han kommer successivt att slussas in i ungdomsproffsgruppen, liksom Andreas Wihlborg och Joakim Persson som är kontrakterade sedan tidigare.

Tidigare under hösten har Marcus Pode och Behrang Safari skrivit på A-kontrakt.

– Det känns vettigt, det är spelare som successivt har vant sig vid seniormiljön, säger Alf Westerberg.

– Jag tycker att vi klarat av att förse A-truppen med spelare i god takt, det är väldigt viktigt att dessa spelare är väl förberedda. Marcus Podes sätt att ta sig an uppgiften när han fick chansen i somras är ett verkligt gott exempel.