Malmö FF:s spelare till supportrarna: ”Snälla, använd inte bengaler!”

Publicerad 12 maj 2003

Malmö FF och MFF Support har tidigare tagit avstånd från den pyroteknik som används på de tre första matcherna och som kostat föreningen 20000:- i böter. Nu har även spelarna reagerat. Här publiceras ett öppet brev till alla MFF-supportrar:

”Till att börja med vill spelarna i Malmö FF tacka för det fantastiska stödet under de första matcherna. Till och med när spelet inte alls har fungerat har MFF-sångerna ekat runt planen, både på Malmö Stadion som Gamla Ullevi och Söderstadion.

Däremot tycker vi spelare att den pyroteknik, exempelvis de bengaler som har tänts på läktaren är ett ofog. Om något går fel kan det t.ex. ta fyr i en åskådares kläder, vilket skulle kunna sluta riktigt illa. Det skapar bara oro runt Malmö FF och matcherna, vilket varken gynnar laget eller klubben. Dessutom innebär pengarna som går åt till böterna mindre pengar att satsa på exempelvis ungdomsverksamheten och klubbens framtid.

Ni stöttar oss bäst genom den fantastiska stämning ni skapar med flaggor, konfetti och sånger. Den stämningen är verkligen en ständig sporre för oss. Men från Malmö FF:s spelartrupp vill jag hälsa att vi vill att de som håller på med pyroteknik genast slutar eftersom det skadar föreningen.”

Malmö FF:s A-trupp genom Hasse Mattisson, lagkapten