Malmö FF:s P89:or blev Svenska mästare!

Publicerad 07 mars 2004

Malmö FF:s P89 blev idag Svenska Mästare genom att besegra Häcken med 1-0 i finalen som spelades i Tipshallen i Jönköping. Laget skall nu representera Sverige i EM för klubblag där de 24 bästa europeiska lagen gör upp om två platser till VM-slutspelet för klubblag.

Malmö FF:s P89-lag blev ifjor DM-mästare och blev ett av tolv lag som gick vidare till helgens slutspel i Tipshallen i Jönköping. Första gruppspelsmatchen gick mot Hammarby och slutade mållös 0-0. Andra matchen gick det betydligt bättre och man slog Assyriska med 3-0. I sista matchen besegrade man Karlslund med 2-0.
I semifinalen mötte man Procyon från Uppland och vann genom att man vände ett 0-1 underläge till 2-1 de sista minuterna. programmet var så upplagt att man endast hade 10(!) minuter på sig innan det var dags för final mot Häcken(som hade vilat under hela MFF-matchen). Matchen var jämn och Malmö FF kunde ta en snabb ledning som man sedan bevakade resten av matchen.

Goran Slavkovski, Malmö FF, var inte bara med om att vinna den stora bucklan. Han blev skyttekung i turneringen, blev utnämnd till finalens bäste spelare samt hela turneringens bästa spelare och fick motta ett stipendium på 5000 kronor. Fyra priser på ett bräde- inte illa!

Malmö FF skall nu representera Sverige i det EM-slutspel som går av stapeln i Helsingfors under maj månad. Här möts de 24 bästa lagen i Europa i en prestigefylld turnering. De två bästa lagen där går till VM-slutspel för klubblag som spelas i Manchester.