Malmö FFs Fotbollsnätverk tar nästa steg

Publicerad 28 maj 2010

För tio år sedan startade Malmö FF ett nätverk bland breddklubbarna i Skåne. Fotbollsnätverket har växt med tiden och omfattar idag 43 medlemsklubbar. Nu tar man nästa steg för att stärka samarbetet ytterligare och sprida MFF i regionen.

 

Syftet med Malmö FF Fotbollsnätverk
Malmö FF har startat Fotbollsnätverket för att lära känna de skånska klubbarna bättre och för att bredda sitt upptagningsområde både vad gäller spelare och supportrar.
Vi har som mål att bli hela Skånes klubb och det naturliga ELIT-valet för spelare i närområdet. Genom årligen återkommande besök i nätverksklubbarna vill vi skapa varaktiga relationer med fotbollsfolk över hela Skåne.

När MFF besöker nätverksklubbarna leds ett träningspass med en av nätverksklubben utvald träningsgrupp i åldern 12-16 år av 2-3 MFF-ledare. Efter passet leder Anders Andersson, f.d. spelare i MFF och landslaget och numera projektledare för Fotbollsnätverket, en presentation och diskussion tillsammans med klubbens ungdomsledare.

Utöver dessa klubbträffar erbjuds klubbarna även matchvärdskap med förmatcher på våra hemmamatcher, ledarträffar m.m.

Läs mer om Fotbollsnätverket här

Malmö FF väljer i år att placera ut fem av sina hemmamatcher i U21-serien hos samarbetsklubbarna Kristianstad BoIS, Höörs IS, Staffanstorps GIF, Arlövs BI och Oxie IF.

Redan ifjol testade man genom att lägga Malmö FF U21 – TFF U21 hos Kvarnby IK. Ett test som slog väl ut. I år gick man ut till alla samarbetsklubbar med en förfrågan. Klubbarna fick anmäla intresse och visa på ett tänkt upplägg. Nio av klubbarna skickade in önskemål om att få arrangera en U21-match och alla kunde visa upp ett bra upplägg för hur man ville genomföra arrangemanget. Malmö FF valde de fem först inkomna till att arrangera U21-matcherna mot Kalmar FF, Helsingborgs IF, Trelleborgs FF, Halmstads BK och LB07

Preliminärt spelschema Malmö FF U21
15 juni 17.00 Malmö FF – Kalmar FF, spelas i Kristianstad
22 juni 17.00 TFF – Malmö FF
28 juni 17.00 HIF – Malmö FF
  6 juli 18.00 Malmö FF – Helsingborgs IF, spelas i Höör
12 juli 17.00 KFF – Malmö FF
29 juli 18.00 ÄFF – Malmö FF
xx augusti 17.00 Malmö FF – Trelleborgs FF, spelas i Staffanstorp (matchdag oklar i dagsläget)
10 augusti 17.00 MAIF – Malmö FF
17 augusti xx.xx LB07 – Malmö FF(matchtid oklar i dagsläget)
24 augusti 17.00 ÖIF – Malmö FF
31 augusti xx.xx Malmö FF – Halmstads BK, spelas i Arlöv (matchtid oklar i dagsläget)
  6 september 17.00 Malmö FF – LB07, spelas i Oxie


Kontaktperson / Administration
Andreas Georgson 0707-995819
andreas.georgson@mff.se

Ansvarig Fotbollsnätverket
Anders Andersson
anders.andersson@mff.se