Malmö FF – Vidi FC 1–1

Publicerad 07 augusti 2018 i Matches

Massivt bollinnehav resulterade i ett mål framåt för MFF, men också ett bakåt, i första mötet med ungerska mästarna.

I tryckande värme på Stadion blåste domaren igång den tredje kvalomgången till årets Champions League där ungerska Vidi FC väntade på motståndarnas planhalva. Ljudkulissen var stark från början och sången gav energi åt MFF-spelarna i hettan. Marcus Antonsson, som debuterade från start i himmelsblått, var nära att göra 1-0 efter drygt 10 minuter, men fri med målvakten fick han inte till någon precision i lobbförsöket. I den 26:e minuten kom nästa stora chans för Antonsson, som fick ett läge i straffområdet på inspel från Behrang Safari, men nicken gick utanför.

MFF hade mest boll i den första halvleken, men utan att skapa några ytterligare vassa målchanser. Negativt för MFF-del var att mittbacken Rasmus Bengtsson tvingades bryta efter en dryg halvtimme, efter att ha fått besvär till följd av en löpduell med en motståndare.

Lagen gick till halvtidsvila utan några mål i protokollet.

I den 61:a minuten tog Malmö FF ledningen med 1-0 genom Anders Christiansen. Mittfältskollegan Fouad Bachirou stötte fram bollen till dansken som via en fantastisk dribblingsräd tog sig igenom och placerade bollen i nät. Bara några minuter senare fick Vidi FC ett vasst frisparksläge där skytten prickade ribban.

I den 71:a minuten utjämnade Vidi FC efter slarv i MFF-försvaret som inte fick iväg bollen. Trots numerärt övertag i situationen hamnade bollen hos motståndarnas Loic Nego som sköt in kvitteringen.

Den återstående tiden dikterade MFF spelet oavbrutet, men det massiva bollinnehavet omsattes inte i några heta målchanser. Resultatet 1-1 stod sig matchen ut. Om en vecka väntar returmöte och möjlighet till revansch i Ungern.

Uwe Rösler efter matchen:
– Vi gjorde ett mål och gav bort ett mål. Spelarna var lite nere efteråt men det är inte jag. Vi har alla möjligheter att få med oss ett resultat i nästa match.

– Det är upp till oss. Vi har varit starka på bortaplan tidigare. De har förstås ett litet övertag nu, men 1-1 är ett farligt utgångsläge för dem. Det här är inte över, det är ett som är säkert.

Malmö FF: Christiansen (61’)
Vidi FC: Nego (71’)

Malmö FF: Safari (12’), Bachirou (23’), Lewicki (75’)
Vidi FC: Nikolov (54’)