Malmö FF vidare i Svenska Cupen

Publicerad 20 april 2005

Malmö FF dominerade matchen från start och kunde relativt enkelt vinna med 3-1 mot Vallentuna

Här följer ett kort matchreferat.
Notera gärna den hyggligt starka bänken Malmö FF hade idag

92 min
Matchen är slut. MFF gör en sämre andra halvlek spelmässigt men producerar de nödvändiga målen.
16-1 i hörnor totalt.

89 min
Vallentunas Ali Veseli tilldelas en varning. Vallentuna var på väg in i matchen men dog totalt efter Malmös tredje mål.

80 min
1-3 till Malmö FF.
Yksel kommer från vänstersidan lyfter bollen över hela straffområdet tillandra sidan där Yngvesson kommer och stöter in bollen med huvudet

79 min
Malmö dominerar inte så kraftfullt mer. Lee gjorde en bra räddning på ett skott precis.
Enligt speakern:”Vi har en preliminär, total publiksiffra på ungefär 1600 personer”

72 min
1-2 genom Daniel Lundkvist. Lee hinner inte ut ordentligt på ett inlägg från höger utan Vallentunaspelaren kan klippa till från straffområdeslinjen ungefär.

66 min
2-0 till Malmö FF
Chanko slår en dålig frispark rakt i muren men får den i retur och klipper till.

65 min
Frilägesutvisning på Vallentunas Patrik Lindholm

64 min
Afonso skjuter i stolpen

63 min
1-0 till himmelsblått. Elanga och Olsson väggspelar. Avslutas med ett inlägg från Elanga som Rawez Lawan stöter in.

60 min
Louay Chanko varnar

57 min
Varning på Vallentunas Míkael Hellman. Inte samma dominans från Malmö FF de första 10 som i första halvlek dock 3-1 i hörnor redan. Olof Och Rosenberg är uppe och värmer.

46 min
Andra halvlek igång. Daniel Andersson ut, Thomas Olsson in.

45 min
Första halvlek är över. Totalt övertag för Malmö FF. Det är spel mot ett mål. Det är dock dålig skärpa på många avslut. 12-0 i hörnor till slut. Elangas inlägg fortsätter att vara bra. Tobias Nilsson överraskar positivt på vår rapportör från Vallentuna. MFF-ramsorna skrålar via telefonförbindelsen.

35 min
Matchbilden är sig lik. 11-0 i hörnor. Rawez har haft ett par chanser och borde snart skjutit in sig. Abelsson skallade ihop med en back i Vallentuna vid en hörna och gick av planen. Olof började värma men Abelsson kom tillbaka och var uppe och nickade vid nästa hörna. Inget allvarligt alltså.

25 min
Afonso avancerar och skjuter ett skott i stolpen. Bollen går till en resultatlös hörna. Nummer nio.
Även Tobias Nilsson har varit framme och provat skottlyckan.

Afonso har varit lite osäker i sin roll men börjar få allt mer boll.

24 min
Bra anfall av Vallentuna som ändå försöker stå upp. Samspelet mellan Abelsson och Glenn fungerar inte hundraprocentigt vilket kanske inte är så konstigt.

19 min
Kompakt spelövertag för Malmö FF, bland annat 8-0 i hörnor. Flera bra chanser både av Rawez, Yksel och Yngvesson

2 min
Matchen är igång. Malmö FF skapar en dubbelhörna efter två minuter men utan resultat.

**********Matchreferat************

Niklas Skoog skulle prova en ny roll bakom de två anfallarna men det ser ut som om Afonso fått den rollen istället. Malmö FF spelar således 4-4-2 eller 4-3-1-2 om man vill

Jon Inge Höiland, Hasse Mattisson och Niklas Skoog stannade hemma på grund av lite småskador.

Vädret är soligt men lite kyligt. Planen är enligt uppgift bra.

Publiken uppgår till, uppskattningsvis, 800 personer varav hundratalet klädda i himmelsblått.