Malmö FF – VfL Wolfsburg 0–1

Publicerad 04 augusti 2016 i Matches

Förlust i jämn match efter sent insläppt straffmål.

Matchinledningen bjöd på jämnt och chansfattigt spel mellan de två lagen i torsdagens vänskapsmatch. När Erdal Rakip bröt igenom försvaret och avslutade på mål i den 35:e minuten var det matchens dittills bästa läge. Strax innan halvtidsvilan blev Kári Árnasons panna skillnaden mot ett baklängesmål när han styrde undan en hörnnick som var på väg rakt in i mål.

Andra halvlek inleddes med liknande karaktär och först i den 58:e minuten gick det ett sus i publiken när Rakips inlägg gav Berget en giftig nickchans. Bollen räddades dock av målvakten. Inte långt senare rann Wolfsburg igenom på friläge och bara en aktion från siste man Franz Brorsson stoppade underläge.

MFF gjorde en bra halvlek och kontrollerade matchen under långa perioder. Ändå var det Wolfsburg som gjorde matchens enda mål på straffspark i den 85:e minuten. Ett möjligen något orättvist slutresultat i en match som borde slutat oavgjort.

Allan Kuhn efter matchen
Det var en fin genomkörare och resultatet borde ha blivit 0-0. Tyvärr slarvar vi lite på slutet och de får en straff. Det är okej, vi får leva med det. Jag fick köra genom alla spelare och vi känner oss klara för matchen mot AIK på söndag. Det här gav mycket för de unga spelarna. De tror på sig själva och laget.