Malmö FF värvar Mattias Asper

Publicerad 08 juli 2002

Här publiceras den officiella pressmeddelandet. Senare idag kommer en fyllig rapport och intervju med Malmö FF:s nr 28 Mattias Asper!

Malmö FF värvar Mattias Asper

Målvakten Mattias Asper har skrivit på för Malmö FF. Affären med Aspers spanska klubb Real Sociedad blev klar tidigt på måndagen, och Mattias Asper var på plats i Malmö för en presskonferens på eftermiddagen. Mattias Asper ansluter sig till MFF-truppen omgående och beräknas bli spelklar till söndagens hemmamatch mot GIF Sundsvall.

– Mattias Asper har varit en önskespelare under flera år. I vår långsiktiga planering har han varit en av de spelare vi bestämt oss för att försöka få till Malmö FF, säger Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen.

– Vi bygger ett lag som skall etablera sig som topplag i Sverige och på sikt delta i europeiskt cupspel. När vi hade möjlighet att knyta till oss en spelare av Aspers kapacitet och internationella rutin, gav styrelsen mig i uppdrag att försöka få affären till stånd, säger Malmö FF:s sportchef Hasse Borg.

Kontraktet med Mattias Asper löper över fyra och ett halvt år och garanterar Malmö FF en långsiktig stabilitet på målvaktssidan.

– Det här är framför allt en satsning på sikt. Om Mattias tar plats mellan stolparna om en vecka eller en månad är mindre viktigt. Nu visar vi allmänheten att vi menar allvar med ambitionen att bli en toppklubb i Sverige säger Malmö FF:s tränare Tom Prahl.

Mattias Asper gick från AIK till Real Sociedad sommaren 2000, men proffskarriären körde fast och Mattias väljer MFF för att få en nystart.

– Att gå till Malmö känns perfekt för mig nu, MFF är en av Sveriges främsta klubbar såväl historiskt som sett till dagens ledning, tränare och spelartrupp. Jag tror MFF är på väg mot en ny storhetstid, och till den vill jag vara med och bidra. Också socialt ser jag fram emot att flytta med familjen till Malmö, säger Mattias själv.

F A K TA / Mattias Asper

Född: 20.3 1974 Längd: 198 cm
Vikt: 93 kg

Moderklubb: Mjällby AIF

Karriär: Mjällby AIF 1980-97 (A-lagsdebut 1993), AIK 1998-2000, Real Sociedad, Spanien 2000-2002, utlånad till Besiktas, Turkiet våren 2002.

Meriter: 60 allsvenska matcher för AIK, SM-guld med AIK 1998. 18 matcher i svenska cupen, cupguld 1999.10 internationella cupmatcher. 10 matcher i spanska ligan, 10 matcher i turkiska ligan. Utsedd till Årets Målvakt i Sverige 1998 och 1999.

Landslagsmeriter: 2 A-landskamper, EM-slutspel 2000.

Vänliga Hälsningar

Malmö Fotbollförening