Malmö FF vann Supercupen

Publicerad 10 november 2013

Svenska mästarna, Malmö FF slog idag Svenska cupen mästarna IFK Göteborg med 3-2 och vann därmed Supercupen.

Även fast det bara gått drygt en vecka sedan Allsvenskan avslutades så var det svårt att känna igen Malmö FF under matchens inledning. Hemmalaget hade svårt att få fast bollen på motståndarnas planhalva och gästerna, IFK Göteborg var allt annat än ofarliga i sina omställningar och Robin Söder hade ett skott i ribban redan i den andra minuten.

MFF tog över initiativet i takt med att matchklockan tickade uppåt och i den 42:a minuten skulle Alvbåges nolla komma till att spräckas. Efter en kort hörna skickade Jiloan Hamad in bollen i straffområdet där Emil Forsberg tog emot och via några IFK-ben letade sig bollen in i nätmaskorna.

Tyvärr varade inte lyckan allt för länge för bara någon minut senare tryckte Haglund in kvitteringen.

Precis i inledningen av den andra halvleken skickar en vaken Johan Dahlin upp en lång inspark till Emil Forsberg som sett till att skapa sig en fin yta. IFK-keepern Alvbåge noterar detta och rusar ut för att avväpna Forsberg jätteläge. MFFs nummer 33 chippar bollen över Alvbåge och in i öppet mål.

Återigen varade inte lyckan allt för länge innan Göteborg har kvitterat till 2-2.

Som tur var visade Guillermo Molins upp sin fantastiska form när han bokstavligen bombade in bollen i den 92:a minuten.

– Jag tycker att det var en svängig match med många chanser åt båda lagen, även fast jag anser att vi borde gjort något mer mål i den första halvleken. Vi vinner matchen och det är det som betyder något. Jag måste ge all cred till Johan (Dahlin) vid mitt andra mål. Han ser att jag är fri och slår en perfekt utspark och jag behövde egentligen bara stöta in den i mål. Även fast de gjorde 2-2 tycker jag att vi trummade på bra och visar fin moral och till slut kom belöningen, berättar Emil Forsberg.

– Tittar du på resultatet så är det rättvist att vi vinner matchen. Vi spelade bättre än dem och hade även fler målchanser. Även fast de kvitterade två gånger så har vi en skön säkerhet i laget som vi byggt upp hela året där vi vet att vi ska fortsätta att trumma på och trycka ner dem. Det har visat sig lyckosamt förut, och det var det även idag, säger Simon Thern.

Malmö FF tog ännu en titel som understryker att laget är Sveriges bästa 2013.