Malmö FF vann i premiären

Publicerad 31 mars 2014

Malmö FF vann den allsvenska premiären med 3-0 mot nykomlingen Falkenbergs FF.

Igår inleddes den allsvenska säsongen på ett soldränkt Swedbank Stadion när Malmö FF gästades av nykomlingen Falkenbergs FF. Hemmalaget var något trögstartade och hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Falkenberg stod länge upp bra och höll jämna steg med de regerande mästarna.

I första halvlek hade Simon Kroon och Magnus Eriksson de två bästa målchanserna. Magnus Eriksson sköt från distans, ett skott som räddades av Falkenbergs målvakt Otto Martler. Men Magnus Eriksson skulle senare komma att avlossa ett skott till i matchen med bättre lycka. Första halvlekens andra riktigt bra målchans fick Simon Kroon som nådde högst på ett inlägg från Emil Forsberg, men nicken räddades tätt intill stolproten av Martler.

Även Falkenberg skapade ett par målchanser, men en stabilt spelande Robin Olsen kunde reda ut situationerna.

I halvtid byttes Erik Johansson ut i förmån för Simon Thern, ett byte som gjorde att MFF kunde skapa ett större spelövertag. Med en kvart kvar av matchen kom det förlösande målet. Magnus Eriksson snappade upp bollen utanför Falkenbergs straffområde och sköt. Ett skott som inte såg omöjligt ut att rädda letade sig in mellan målvaktens händer.

Efter målet skapade MFF fler målchanser och innan matchen var slut hade Simon Thern skrivit in sig i målprotokollet två gånger. Med fem minuter kvar av matchen friställdes Thern i straffområdet efter en fin passningskombination av MFF. Therns avslut gick en båge över målvakten och in i mål. I matchens sista minut kom 3-0-målet när Emil Forsberg avlossade ett skott mot bortre stolpen som Thern kunde slänga sig fram på och stöta in bollen i mål.

Den allsvenska säsongen fick i och med segern en bra start även om det såg ut som att det fanns mer att hämta i spelet.