Malmö FF utreder läktarbråket

Publicerad 29 april 2005

En bit in på andra halvlek i matchen mellan FCK och Malmö FF inträffar en situation som gör att Parkens stewards och danska poliser anser det vara motiverat att gå tufft åt Malmö FF:s supportrar. Malmö FF:s säkerhetsfolk på plats är mycket kritiska mot det inträffade och kommer att starta en intern utredning om händelsen.

Låt oss först och främst konstera att inga andra lags supportrar var inblandade. Det var inte heller någon intern uppgörelse mellan olika supportergrupperingar.

Malmö FF Säkerhet
”Malmö FF kommer i dagarna att samla information om händelsen i andra halvlek på supporterläktaren i Parken. De första intrycken är att polisens ingripande inte stod i proportion till vad som hände på läktaren. Mer än så ska inte sägas utan vi får avvakta resultatet av undersökningen där vi hoppas supportrarna själva kan bidra med en del information om hur det upplevdes på läktaren. Vidare kan Malmö FF beroende på vad utredningen visar gå vidare med resultatet för att liknande inte ska inträffa igen. Det vi redan nu kan se är att säkerhetsorganisationens arbete markant skiljer sig på läktarna från hur vi är vana att arbeta i Sverige. Utredningen får visa hur detta påverkade situationen.”

Hemsidan återkommer i frågan.