Malmö FF tog även hem MM för P16

Publicerad 08 oktober 2008

Det blev onödigt spännande mot slutet av MM-finalen mot LB07 men 3-2 höll sig tiden ut och nu kan även ett rekordungt lag kalla sig Malmömästare i P16-klassen.

LB07- Malmö FF 2-3 (0-2)
2 x 40 min

Första halvleken gick helt i Malmö FF:s tecken och redan 20 minuter in stod det 2-0. Det unga laget radade upp chanser och kunde ha stängt matchen tidigt. I andra halvlek blev det betydligt jämnare och LB07 var en ribbträff från en kvittering. Även om Malmö FF inte dominerade lika kraftigt så vaskade man ändå fram ett par heta chanser. Sett till hela matchen var det ett rättvist resultat.

Heder åt detta unga lag (endast tre spelare födda -92, resten 93:or och 94:or) som vinner mot ett taggat LB07-lag som så sent som i söndags spelade SM-kvartsfinal för P16(förlust mot GAIS)

Hans Zielinski, tränare P15
”Vi kontrollerar matchen tycker jag även om det blev onödigt spännande mot slutet. Vi var lite rädda att fysiken inte skulle räcka till men killarna växer med uppgiften och sköter det utmärkt. Jag är nöjd.”