Malmö FF testar unga talanger ***Uppdaterad***

Publicerad 16 november 2011

Under vecka 47 kommer Malmö FF att genomföra en testvecka där unga spelare bjuds in till träning med Rikard Norling och Anders Palmér kl. 12.00 måndag, tisdag och onsdag. Träningsgruppen kommer att bestå av ungefär 20 spelare och utifrån den gruppen kommer sedan en matchtrupp att tas ut som ska möta Halmstad BK kl. 13.00 på torsdag på Malmö IP (Konstgräs). ***Träningarna kommer att äga rum på konstgräsplanerna på stadionområdet***

I fokus har unga spelare från närområdet och på längre avstånd i Sverige och Europa varit.

De spelare som är klara för deltagande är:
Simon Forsén, Malmö FF
Robin Olsen, Malmö FF
Alexander Blomqvist, Malmö FF
Filip Pivkovski, Blackburn FC
Sambrano, IK Brage
Stefan Ilic, FC Rosengård
Kristoffer Jeppson, Malmö FF
Robin Andersson, Lunds BK
Saman Ghoddoos, LB07
Marcus Haglind Sangré, Linköpings FF
Mohammed Said, BK Forward
Hicham Ali, Malmö FF
Djibril Fathi, Malmö FF
Dino Islamovic, Malmö FF
Dardan Mustafa, Lunds BK

Filip Helander, Simon Kroon, Omid Nazari tränar med A-laget kl 10.00 måndag-onsdag men kan likt ytterligare några spelare från A-truppen samtliga vara aktuella för matchen mot Halmstad BK på torsdagen.

Utöver spelarna ovan väntar vi besked från tre ungdomsproffs i England samtliga med ett förflutet i Malmö FF: Johan Hammar (Everton FC), Marko Mitrovic (Chelsea FC) och Bahrudin Atajic (Celtic FC). Utöver ungdomsproffsen kommer sannolikt ytterligare några spelare läggas till de närmsta dagarna.

Per Ågren om ungdomsproffsens medverkan
”Vi har bjudit in fyra ungdomsproffs födda 1993-1994 och de har varit positiva till chansen att visa upp sig på hemmaplan. I deras fall är de dock mitt uppe i tävlingssäsong och har varit tvungna att avvakta med ett besked. Möjligen kommer ytterligare någon av de tre spelare som inte kunnat ge klartecken hittills att komplettera träningsgruppen.”

…om testveckan och tankarna bakom
”Vi vill arbeta långsiktigt i vår talangscouting. Genom denna testvecka får vi möjlighet att testa av var våra egna talanger står i jämförelse med unga intressanta spelare utifrån. Vi kan bedöma var spelarna står idag samtidigt som det ger oss en möjlighet att bygga relationer med unga spelare som kan bli aktuella för MFF:s A-trupp på lite sikt.”

…spelarnas föreningar 
”Samtliga föreningar i närområdet som har med spelare har varit positiva till testveckan och till att låta sina spelare delta. Det är en fin signal för oss som elitklubb att regionens föreningar står bakom oss.”