Malmö FF tar bort begreppet lärlingskontrakt

Publicerad 23 april 2020 i Nyheter

Malmö FF kommer att ta bort begreppet ”lärlingskontrakt” för spelare i föreningens representationslag. Nya avtal för unga spelare från akademin kommer i fortsättningen att refereras till som A-kontrakt.

– Spelare som är en kontinuerlig del av A-laget har gjort sig förtjänta av ett A-kontrakt och begreppet ”lärling” har blivit lite förlegat. Då det är unga spelare som går i skolan och tillsammans med skolgången tränar fotboll på dagtid missar de ibland några fotbollspass vilket var en av anledningarna till att vi tidigare benämnde kontrakten som lärlingskontrakt, förklarar MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Fem spelare har i dagsläget så kallade lärlingskontrakt med Malmö FF: Mathias Nilsson, Linus Borgström, Amel Mujanic, Tim Prica och Patriot Sejdiu.

Senast i raden att lyftas upp från akademin är Amin Sarr och hädanefter kommer sådana kontraktsskrivningar att benämnas som A-kontrakt.

– När du lyfts upp får du ett kontrakt med A-laget och då är det naturligt att det är så det kallas. Sedan är alla kontrakt olika i sin utformning där vi har olika steg och nivåer. Vi tar självklart hänsyn till skolgången i kontraktsituationer och har ett tätt samarbete med skolan. Men är man en kontinuerlig del av A-truppen och tränar i den miljön regelbundet ska avtalet benämnas som ett A-kontrakt.

huvudpartners

officiella partners