Malmö FF startar Fotbollsakademi i Landskrona

Publicerad 14 juni 2018 i Nyheter

Fredrik Vigre, LA School of Sports och Jan-Olov Kindvall, Malmö FF.

Malmö FF öppnar en fotbollsakademi i Landskrona i samarbete med LA School of Sports. Från och med höstterminen 2019 får högstadieelever på akademin möjligheten att kombinera seriöst skolarbete med en satsning på fotbollen.

När akademin i Landskrona startar under läsåret 2019/2020 blir den MFF:s femtonde Fotbollsakademi i Skåne. Men redan under det kommande läsåret påbörjas utvecklingen av profilen genom att Malmö FF bidrar med viss tränarkompetens på skolan.

– Vi ser med glädje fram emot ett samarbete med LA School of Sports. Det är en skola som redan idag har en väl etablerad profilinriktning i sin verksamhet. Självklart är det också spännande för oss att få utveckla vårt koncept i en stad med en så stark fotbollskultur som det finns i Landskrona, säger Jan-Olov Kindvall, akademiansvarig vid Malmö FF.

– Vi har också mötts av en kunnig och engagerad organisation och skolledning. Det ger oss alla förutsättningar för att vi ska vilja vara med och ytterligare förstärka såväl profilen som skolarbetet i stort.

LA School of Sports är en grundskola som redan idag utöver fotboll även erbjuder andra idrottsprofiler såsom ishockey, ridning, konståkning, taekwondo och innebandy. Skolan har funnits sedan 1997 och har idag runt 100 elever i årskurs 4–9, jämnt fördelat mellan killar och tjejer. Bland de tidigare eleverna hittar man bland andra den förre MFF-spelaren Erik Andersson.

– Vi är mycket glada över att från och med läsåret 2019/2020 vara en del av MFF:s akademiverksamhet. MFF har ett gediget utbildningskoncept som matchar vår pedagogik där vi tar tillvara på och utvecklar elevernas inneboende talang, motivation och målmedvetenhet. Dessutom står MFF:s Fotbollsakademier för en sund och positiv värdegrund som går hand i hand med LA School of Sports, säger skolans rektor Fredrik Vigre. 

huvudpartners

officiella partners