Malmö FF slog HIF i DM-finalen!

Publicerad 31 oktober 2002

Juniorerna tog revansch för ”misslyckandet” i SM-slutspelet och vann DM-finalen på Olympia med 3-2 efter ett hattrick av Jesper Rendin i första halvlek

Kommentar:
Juniorlaget var fast beslutna att försöka besegra HIF i DM-finalen. Vi var nog alla lite besvikna över ”misslyckandet” i SM-kvarten och därför var adrenalinnivån på kokpunkten vid matchstart.
Vi fick en strålande inledning på matchen genom mål av Jesper Rendin redan efter 3 minuter fint famspelad av Darko Lukanovic. Två minuter senare hade Jesper återigen en chans men den missade tyvärr. Jesper skulle dock revanschera sig två gånger om i halvleken och kunde innan den var till ända stoltsera med ett äkta hat trick. 2-0 nickades in efter inlägg från Darko och 3:an kom efter aggressivt spel mot deras målvakt som slog bollen på Jesper så att den gick i mål.
Vid pausvilan stod det 3-1 till oss sedan HIF reducerat efter en liten kommunikationsmiss i backlinjen.
HIF kom tillbaka i andra halvlek då vårt spel gick lite i baklås. Vi kunde dock klara ut HIF:s anstormning och vinna matchen fullt rättvist med 3-1.
Godkänt betyg till samtliga men extra plus till Jesper Rendin och Thommie Persson.
Malmö FF’ s junoirlag har sedan 1992, då tipselitsatsningen började vunnit DM 8 av 11 gånger, imponerande????
Det här var juniorlagets sista match för säsongen.
Ett stort tack till de spelare som återigen gjort en juniorlagssäsong i Malmö FF framgångsrik.