Malmö FF skriver lärlingskontrakt med Dennis Hadzikadunic

Publicerad 10 oktober 2016 i Nyheter

Den 18-årige mittbacken Dennis Hadzikadunic har skrivit på ett lärlingskontrakt med Malmö FF. Kontraktet är på två år och gäller från den 1 november 2016 till säsongen 2018 ut.

MFF:s sportchef Daniel Andersson beskriver det nya tillskottet i truppen som en snabb och stark mittback som är bra på huvudet och skicklig i speluppbyggnaden.

– Han är en jämn spelare som haft en stabil utveckling och gjort bra ifrån sig i U21 under året. Det är ett naturligt steg att flytta upp honom i A-truppen, säger Daniel Andersson.

Dennis Hadzikadunic kommer från och med nästa år träna regelbundet med A-laget, även om han inte är främmande i sammanhanget. Han gjorde A-lagsdebut i träningsmatchen mot HJK Helsingfors i våras och har redan medverkat på flera träningar med A-laget. I den senaste allsvenska matchen mot BK Häcken var han dessutom uttagen i truppen som hämtade hem tre poäng från Bravida Arena.

Själv är mittbacken glad över att ta klivet upp till högsta nivån.

– Jag har jobbat hårt och länge för det här. Det känns som ett bra steg för mig. Nu gäller det först och främst att lära sig hur det funkar där uppe och sedan kämpa för en plats i laget, säger Dennis Hadzikadunic.

huvudpartners

officiella partners