Malmö FF skriver kontrakt med tre e-sportspelare

Publicerad 15 februari 2019 i Nyheter

På bilden från vänster: Zackarias Johansson, Sami Mandas och David Eidhammer.

Vi är glada att meddela att FIFA-spelarna David Eidhammer, Sami Mandas och Zackarias Johansson har kontrakterats och kommer att representera Malmö FF i eAllsvenskan 2019!

Tillsammans utgör trion några av landets absolut bästa FIFA-spelare och alla tre spelare kvalificerade sig för finalen i Malmö FF e-sport den 3 februari. Sami Mandas tog sig ända till finalen och hade länge ledningen i matchen men förlorade med matchens sista spark. Zackarias Johansson tog hem bronsplatsen efter en straffläggning mot just David Eidhammer.

E-sportlaget kommer att ha tillgång till ett multiprofessionellt hälsoteam från Esports HP. Teamet innefattar en psykolog, en fysioterapeut, en ergonom och en dietist. Spelarna har under veckan börjat förberedelserna inför eAllsvenskan som startar den 1 mars. Kontrakten med spelarna sträcker sig initialt över eAllsvenskan och spelarna kommer att träna på Stadion tre dagar i veckan.

David Eidhammer

David Eidhammer är 21 år och kommer från Linköping. Han har redan hunnit bli en meriterad FIFA-spelare och har bland annat deltagit i världens största FIFA-turnering FUT Champions Cup i London och vunnit svenska Cashligan som är Sveriges främsta onlineturnering. David har också regelbundna topplaceringar i globala Weekend Leagues som spelas varje helg.

– Det känns väldigt bra att skriva på för Malmö FF. Jag har haft som mål att representera en klubb professionellt och MFF känns som ett perfekt val. Det är en stor klubb som ger oss spelare de allra bästa förutsättningarna för att lyckas. MFF tror verkligen på oss – och jag tror på MFF, säger David Eidhammer.

Sami Mandas

Sami Mandas föddes i Syrien 2001 och bor i Stockholm. Han är en av Sveriges mest lovande FIFA-spelare och har bland annat rankats som en av världens 300 bästa spelare på Xbox.

– Att skriva på för en så stor klubb som Malmö FF känns fantastiskt. MFF har ett bra team på plats som kommer att hjälpa oss spelare enormt mycket. Vi är tre riktigt bra spelare i laget och jag tror vi kommer att vinna eAllsvenskan, säger Sami Mandas.

Zackarias Johansson

Zackarias Johansson är 18 år och är uppvuxen i Kungsbacka utanför Göteborg. Han har spelat FIFA sedan 10 års ålder och har som största merit en tjugofemteplats i en Weekend League-turnering där spelare från hela världen deltar.

– Det är naturligtvis jätteroligt att få representera en så stor och bra klubb som Malmö FF. Allt är väldigt professionellt och vi spelare kommer kunna utvecklas mycket här. Jag känner att vi har ett riktigt starkt lag på plats här och vi kommer vara med uppe i toppen och fajtas, säger Zackarias Johansson.

Filip Ahlström, projektledare E-sport på Malmö FF

– Vi är väldigt nöjda med att ha rekryterat tre av de bästa FIFA-spelarna i Sverige. Det är ett bra sammansatt lag med tre spelare som både är olika som personer men också som FIFA-spelare. Tillsammans med vårt hälsoteam så är vi övertygade om att de kommer att utvecklas och fortsätta tillhöra den absoluta toppen i Sverige, säger Filip Ahlström.

huvudpartners

officiella partners