Malmö FF skriver kontrakt med Banabas Tagoe

Publicerad 20 juli 2023 i Nyheter,Ungdom

Banabas Tagoe, född 2004, har under våren provspelat med föreningens P19-lag. Efter fina insatser skriver MFF nu ett 3,5-års kontrakt med vänsterbacken.

Banabas Tagoe.

Malmö FF förstärker akademin med Banabas Tagoe. Den 19-årige ghananen har tillbringat de senaste månaderna på provspel i föreningens P19-lag. Taogoe har under sin första tid i MFF testats som vänsterback men har även erfarenhet av att spela i mer offensiva positioner. Under våren har han spelat två matcher, en U21-match mot Varbergs BoIS och en träningsmatch med P19 mot Eskilsminne, med fina insatser.

Inledningsvis kommer Banabas Tagoe att träna med P19-laget. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med slutet av 2026.

Vi hälsar Tagoe varmt välkommen till Malmö FF!

Andreas Georgson, teknisk chef

– Tidigt i våras var vi på plats nere i Ghana och besökte ett scouting event. Där såg vi en kvick spelare som var väldigt skicklig med bollen.

– Banabas har fortsatt att imponera på oss under sitt provspel. Utöver att han är teknisk och duktig på att slå ut sin motståndare så är han också väldigt klok, och har en stor vilja att lära sig. Han kommer att träna med P19 under hösten, därefter utvärderar vi och tar ett nytt beslut för framtiden. Det ska bli spännande och följa Banabas utveckling.

Banabas Tagoe

– Det är första gången jag spelar i Europa och att då få komma till en så här stor klubb som Malmö FF känns väldigt bra. Jag ser det som en stor möjlighet att få komma hit och lära mig så mycket som möjligt och växa som spelare.

huvudpartners

officiella partners