Malmö FF skänker pengar

Publicerad 24 november 2008

Idag var Daniel Andersson på besök på Ronald McDonald Hus i Lund. I en symbolisk gest överlämnade han en check från Malmö FF.

Det är fjärde året i rad som Malmö FF skänker pengar till detta ändamål.

Varje år har Malmö FF en insamling i samband med en allsvensk match. Föreningen skänker en krona per åskådare.

I år föll lotten på matchen mot GIF Sundsvall och tyvärr kom det ”bara” 6580 personer, vilken också blev summan på årets check.

Malmö FF:s lagkapten Daniel Andersson var på plats och blev informerad om Ronald McDonald Hus verksamhet och överlämnade även gåvor i form av hundratals MFF-leksaker till alla barnen.

På bilden ser vi Daniel Andersson tillsammans med verksamhetschef Carina Wittström.

Fakta om Ronald McDonald Hus
”Till Ronald McDonald Hus i Lund kommer familjer från hela Sverige, med barn och ungdomar som behöver vård på Universitetssjukhuset i Lund. Huset ligger på sjukhusområdet, en kort promenad från Barn- och Ungdomssjukhuset.

Familjer som bor i huset köper och lagar sin egen mat, tvättar sin tvätt och städar sitt rum – precis som hemma. Varje familj har egen del i kylskåp, frysfack och skafferi.

Totalt finns 20 möblerade familjerum med hall och eget badrum. Lakan och handdukar finns i rummen, liksom möjlighet att koppla in telefon och dator. I de gemensamma utrymmena finns kök med matsal, vardagsrum, lekrum, bibliotek och datorrum.

För familjerna är boendet kostnadsfritt – barnets hemlandsting betalar familjens vistelse.

Stiftelsen Ronald McDonald Hus i Lund drivs utan vinstintresse. Därför är alla bidrag utifrån viktiga. Tack vare ideellt arbete och bidrag från företag, stiftelser och privatpersoner kan fler barn och ungdomar få den hjälp de behöver.”

Mer information om Ronald McDonald Hus hittar ni här