Malmö FF skänker pengar till Haiti

Publicerad 20 januari 2010

Det är något visst med träningsmatcherna på försäsongen så missa inte lördagens säsongspremiär för Malmö FF.
Dessutom gör du en insats för de drabbade på Haiti.

Jubileumssäsongen 2010 sätter igång på klassisk mark nämligen Malmö IP. Det var här föreningen bildades och det var här vi hade vår hemvist de första femtio åren. I premiärmatchen lägger vi till ytterligare en dimension. För varje betalande åskådare nu på lördag skänker Malmö FF 10 kronor till de jordbävningsdrabbade på Haiti.

– I och med att det är säsongspremiär och att matchen spelas på Malmö IP där publiken kommer att erbjudas en helt ny upplevelse gällande träningsmatcher så hoppas vi på mellan två-tre tusen åskådare. Det skulle kännas bra av många skäl säger Patrik Jandelin, evenemangsansvarig på Malmö FF.

Landslagsspelare
Johan Dahlin, Guillermo Molins och Daniel Larsson är iväg på landslaguppdrag mellan den 15-24 januari. Man åker till Oman vars landslag man möter den 20 januari för att sedan förflytta sig till Damaskus där man möter Syrien den 23 januari. Det är faktiskt första gången Sverige möter Syrien. Ett Syrien som dessutom kan innehålla en spelare med MFF-anknytning nämligen Louay Chanko.

Markus Halsti är tillbaka från träningslägret med finska landslaget i Malaga. Halsti spelade hela matchen när Finland förlorade med 2-0 mot Sydkorea.

Träningsmatcherna 2010 blir ett lyft för alla
Årets träningsmatcher på hemmaplan kommer att spelas på Malmö IP. Det kommer förhoppningsvis att bli ett lyft för både spelare och publik. På IP erbjuds sittplatser under tak, matchklocka, musik och speaker. Det blir som en allsvensk match i miniatyr.

Entré och biljettpriser
Ingång sker från Pildammsvägen och grindarna öppnas en timme innan avspark. Priserna är 60 kronor för vuxna och 20 för ungdom till och med 16 år (födda 1994 eller senare). Det är fri placering på läktarna.

Naturligtvis kommer det att finnas någon form av servering innan matchen och i pausen.

Parkering
Det finns hyggligt med parkeringsplatser runt Malmö IP. Både norr, söder och öster om idrottsplatsen finns parkeringsplatser och även längs Carl Gustafs väg.

Tänk på att även träningsmatcherna lyder under SvFF:s tävlingsbestämmelser vilket innebär att visitation kan förekomma vid entréerna.

Livestreaming på nätet
Samtliga matcher från Malmö IP streamas dessutom Live på Sydsvenskan.

 
Lördagen den 23 januari 13.00, Malmö IP
Malmö FF – Köge

Lördagen den 30 januari 13.00, Malmö IP
Malmö FF – Nordsjälland

Tisdagen den 9 februari 19.00, Malmö IP
Malmö FF – GAIS

Träningsläger utanför Malaga mellan den 14-21 februari

Onsdagen den 24 februari 15.00, Malmö IP
Malmö FF – Elfsborg

Söndagen den 28 februari 13.00, Bröndby Stadion (preliminärt)
Bröndby – Malmö FF

Byte av nummer
Miljan Mutavdzic kommer att under 2010 bära nummer 5.
Johan Dahlin blev erbjuden nummer 1 men valde att ha kvar nummer 27.
I övrigt är inga andra nummerbyten planerade.