Malmö FF skänker mer pengar till Haiti

Publicerad 27 januari 2010

I lördags gick 10 kronor per betalande åskådare till jordbävningsofferna på Haiti. Det gav 20440 kronor. Malmö FF tackar er som var där och bidrog. På lördag möter Malmö FF FC Nordsjälland och då fortsätter insamlingen. Om inte vädret sätter käppar i hjulet.

Mer snö och strängare kyla är ju inte förutsättningar som förenklar träningssäsongen för Malmö FF. Utskikterna till lördag ser enligt DMI ut som följer. Molnigt, svag vind och cirka 10 minusgrader. Men även konsträsplaner har ju en begränsning vid en sådan här extrem kyla under en längre period.

Roland Nilsson
– Vi skall försöka spela på lördag. Troligtvis tar vi ett beslut sent fredag eftermiddag. Kylan är inte det stora problemet för man kan alltid lägga in stopp i matchen där man dricker varm dryck och värmer sig utan det är mer planens beskaffenhet som avgör.

Stig- Arne Nordström, driftschef Fritidsförvaltningen
– Vi kommer att genomföra traditionell bearbetning av planen fram till matchstart. Det innebär att man plogar, saltar, borstar och harvar planen. Det finns däremot ingen värme under konstgräset.Planen på Malmö IP är FIFA godkänd och skiljer sig i uppbyggnad jämfört med andra konstgräsplaner i Malmö.