Malmö FF – SK Brann 2–1

Publicerad 25 februari 2017 i Matches

Pawel Cibicki var tillbaka i målprotokollet i MFF-tröjan när Malmö FF besegrade norska SK Brann med 2-1.

MFF inledde starkt och skapade en hel del målchanser redan under de första fem minuterna. I den fjärde minuten var ledningsmålet nära när Pawel Cibicki tog sig fram längs högerkanten och levererade ett fint inspel till Markus Rosenberg. Lagkaptenens skarv ledde till en hörna. På den efterföljande hörnan blev det återigen farligt när Franz Brorsson nickade från nära håll, men SK Branns målvakt parerade.

Efter att MFF hotat vid ett flertal tillfällen under de första 20 minuterna jämnades spelet ut mot slutet av den första halvleken. Gästerna kom till en del halvchanser, men det berodde i viss mån på slarviga insatser i hemmaförsvaret.

MFF tog tag i taktpinnen igen i den 35:e minuten med ett tjusigt ledningsmål. Det var Markus Rosenberg som hittade in med en passning snett inåt bakåt till Pawel Cibicki, som obehindrat kunde skyffla in bollen i bortre hörnet. Det var Cibickis första mål sedan återkomsten till Malmö FF från Jönköpings Södra IF.

Malmö FF kom ut med mycket energi till den andra halvleken. Först prövade Jo Inge Berget skottlyckan i den 49:e minuten – ett skott som motståndarnas målvakt kunde mota med viss möda. Men 2-0 skulle komma bara minuten senare. Markus Rosenberg stod för sin andra assist för dagen när han serverade nyss nämnde Berget, som avslutade behärskat.

SK Brann reducerade till 2-1 i den 60:e minuten genom Torgeir Börven. Norrmannen fick stå omarkerad i MFF:s straffområde och kunde raka in bollen från nära håll. Men närmre än så kom inte norrmännen, utan matchen slutade 2-1 till Malmö FF.

Malmö FF: Cibicki (35’), Berget (50’)
SK Brann: Börven (60’)

Malmö FF: Cibicki (32’)
SK Brann: Braaten (23’)