Malmö FF på studiebesök hos Schalke 04

Publicerad 06 mars 2017 i Nyheter

Under 2016 och 2017 deltar Malmö FF i det internationella projektet ”Clubs and Supporters for Better Governance in Football”. Utöver Malmö FF är bland andra Schalke 04 med och för en tid sedan besökte vi dem i syfte att ta del av hur de arbetar inom ett antal områden och för att utbyta erfarenheter.

Föreningarna som deltar i projektet ”Clubs and Supporters for Better Governance in Football” kommer från flera olika länder och spelar på olika nivåer i sina respektive seriesystem. Den gemensamma nämnaren är styrformen med medlemmar som yttersta ägare. Projektet leds av organisationen Supporters Direct Europe och finansieras i sin helhet av EU:s Erasmus+ Sport-program.

Under det två dagar långa besöket fick vi ta del av Schalke 04 och deras arbete kring olika områden som kommunikation, medlemmar, Supporter Liaison Officer (SLO), samhällsengagemang, evenemang, marknadsföring, arenan, trygghet och säkerhet, ekonomi och organisation.

Utöver de olika mötena inom de respektive  områdena fick vi också möjlighet att få inspiration med hur de utvecklat sitt museum, se deras träningsanläggning och besöka Schalker Fanprojekt som i sin funktion har många likheter med Supporterhuset. Besöket avslutades med att få en inblick i hur de arbetar inför och kring en fotbollsmatch

Niclas Carlnén, VD, var mycket nöjd med besöket.

– Samarbetet och utbytet av erfarenheter när vi besöker och får besök av andra klubbar inom ramen för Clubs and Supporters for Better Governance in Football är viktigt för vår utveckling och för att uppnå vårt mål att utmana Europa. Ett exempel från vårt besök hos Schalke 04 var att de har lokala språkrör i ett antal städer i hela Tyskland då de precis som Malmö FF har  supportrar i hela landet. Utifrån deras sätt att arbeta kan vi ta lärdom och skapa en än närmre närmare relation för våra medlemmar och övriga supportrar med Malmö FF.

Malmö FF vill rikta ett stort tack till Schalke 04 som gav oss två mycket givande och inspirerande dagar.

För mer info om SupporterDirect

huvudpartners

officiella partners