Malmö FF P16 är Svenska Mästare

Publicerad 21 oktober 2007

Matchen på Stockholms Stadion är slut och det blev en himmelsblå triumffärd framför allt i andra halvlek. 5-1 till Malmö FF efter tre mål av Alex Nilsson(endast 14 år gammal!), ett av Marko Mitrovic och ett av Oscar Lewicki.

Laget fick alltså kröna sitt fantastiska säsong även med ett SM-guld.

Inför matchen
Dags för final och förutsättningarna är de bästa. Det är en fin dag i huvudtaden, uppehåll, nästan vindstilla, något kallt och planen på Stockholms Stadion är enligt rapporterna fantastisk. Över tusen personer på plats just nu enligt vår rapportör varav en hel del MFF-supportrar.

Truppen är, förutom Muamet Asanovskis benbrott, komplett och frisk. Dessutom är motståndarna Djurgården segersäkra och det brukar inte vara en nackdel.

Nikola Petkovski

Matchen spelas 2 x 40 minuter. Eventuell förlängning är 2 x 10 minuter.

Matchreferat

Matchen slut.
MFF-arna jublar! För första gången sedan 1993 är Malmö FF:s P16 lag Svenska Mästare!

80 min
Malmö FF har varit fullständigt överlägsna i andra halvlek. Djurgården orkade helt enkelt inte att stå emot mer än en halvlek.

74 min
Byte Malmö FF
Alex Nilsson ut, Marko Mitrovic kommer tillbaka in på planen.

70 min
Pressen håller i sig och Djurgården verkar vara ett slaget lag. Den moraliska finalen var troligen den i Malmö i lördags när Hammarby besegrades med 3-2.

69 min
MÅL Malmö FF
Alex Nilsson gör sitt tredje mål för dagen. Sätter en bredsida på ett instick från Hicham Ali i målvaktens högra sida. 1-5

62 min
Ut går Marko Mitrovic och in kommer Pontus Jansson

60 min
Malmö FF kontrollerar matchen fullständigt och pressen fortsätter. Dock spelar man klokt och tokanfaller inte. Mycket MFF-are på plats som jublar vid målen. Kul för killarna.

50 min
Naturligtvis ville inte Alex Nilsson gå från en SM-final utan att göra fler mål. MFF behåller pressen efter hörnan och det blir ett inlägg från Hicham Ali som Alex nickar i mål. 1-4 och Malmö FF har pressat på i stort sett hela andra halvlek och Djurgården har svårt att stå emot.

49 min
Alex Nilsson tar bollen från mittplan, avancerar förbi i stort sett hela DIF-försvaret och skjuter ett skott som målvakten tippar till hörna.

45 min
Oscar Lewicki skott utanför

43 min
1-3. Marko Mitrovic visar varför flera utländska klubbar följer honom med intresse. Han tar bollen femton meter utanför straffområdet, går förbi motståndarna och sätter ett skott i högra hörnet. Otagbart av målvakten.

41 min
Andra halvlek är igång. Inga byten gjorda i Malmö FF

Halvtidspaus

40 min
Domaren blåser för halvtid. Efter målet tar MFF över inititivet igen Sett till hela halvleken har Malmö FF varit det bästa laget och ledningen är rättvis.

36 min
Patrik fortsätter att slå sina fina hörnor. Denna gång sitter den klockrent i stolpen

35 min
På en hörna som slås av Patrik Karlsson sätter Oscar Lewicki till en bredsida och det är 2-1 till MFF

30 min
Efter målet är det Djurgården som tagit över initiativet. Det är omvänt nu att DIF har bollen, dock utan att skapa något farligt, och MFF som sticker upp i kontringar. MFF hade en trippelchans för någon minut sedan men alla tre skotten blockerades av Djurgårdsförsvarare.

22 min
Djurgården kvitterar till 1-1. Spelaren rinner igenom MFF-försvaret och slår bollen i mål.

20 min
Gult kort till en Djurgårdsspelare. Mycket spel på mittplan. Fortsatt MFF som har övertaget men DIF sticker upp i farliga kontringar

18 min
Inlägg och farlig nick av DIF

14 min
Inlägg från vänster av Oscar Lewicki som Alex Nilsson sätter till en bredsida på. Enkelt och effektivt. 1-0

12 min
Skott i ribban av Marko Mitrovic

10 min
Hörna Malmö FF, resultatlös. Mest spel på Djurgårdens planhalva så här i inledningen