Malmö FF överlägsna i Skånederbyt!

Publicerad 25 maj 2004

MFF reste sig ur askan, sträckte ut sina 3-5-2-vingar i dess fulla bredd för att lyfta igen och nå högsta höjderna hittills. De himmelsblå dominerade matchen på Olympia från början till slut och var redan innan Andreas Yngvessons ledningsmål förkrossande överlägset i chansstatistiken. Thomas Olsson var magnifik i sin 90-minuterscomeback och bildade tillsammans med sina tio medspelare ett spelande, fungerande, hungrigt och harmoniskt – lag.

Tom Prahl:
”Vi känner så klart en lättnad att vi kan sluta den här korta vårsäsongen med att vinna. Den här månaden har ju inte varit som vi trodde att den skulle bli men vi var tillbaks i det spel som vi hoppats på. Den stora skillnaden rent spelmässigt är att vi är mer flexibla på vårt mittfält, inte så uppställt som tidigare. Thomas Olsson är väldigt viktig för oss. Han sätter fart på bollen och löser många knutar för oss. Det kan tyckas att vi inte utnyttjar alla omställningssituationer till fullo och det kan vi nog jobba på. Så många fina bollar som Thomas sätter in i mellanrummen ut till forwards och offensiva mittfältare så borde vi kanske kunnat skapa ännu mer. Men jag ser på statistiken att vi har gott om avslut och mycket boll. Att spela så här pass bra på bortaplan det är en stor styrka. Vi släpper inte till mycket bakåt. Backlinjen är solid. Det här är en bekräftelse på att vi kan spela bra fotboll vi måste bara se till att hålla de här viktiga spelarna friska och få kontinuitet i laget så kan vi se fram emot en bra sommar och höst.”

Peter Swärdh
”Vi kan från HIF:s sida summera en bekymmersam vår. Vi har pendlat oerhört mycket i prestation och det var ju inte annorlunda idag. Idag möter vi trots allt ett MFF som presterade det bästa vi mött i år. Samtidigt så var det en första halvlek där vi kände att vi skulle kunna störa dem men i andra halvlek så var MFF:s passningsspel överlägset vårt och vi klarade inte av att försvara oss. Det kändes som om det bara var en tidsfråga innan de skulle göra 1-0. I efterhand kan man diskutera om man skulle gå ner och spela 4-5-1 eller gjort några andra taktiska förändringar. Vi försökte sänka ner en forward på Thomas Olsson men vi lyckades inte förbättra situationen. Vi är så oerhört låga och kan inte utnyttja de här omställningsmöjligheterna i så fall. När vi kommer i underläge så är matchen annorlunda igen. Vi hade väl något halvläge i slutet innan de avgjorde men..Sju poäng, klart underkänt. Vi behöver naturligtvis titta över situationen framöver både när det gäller vår prestation på planen men också på spelarsidan.”

Till matchreferat och fakta