Malmö FF – Östersunds FK 0–3

Publicerad 22 oktober 2016 i Matches

En tung eftermiddag på Swedbank Stadion när gästerna fick med sig tre poäng hem till Jämtland.

Matchens inledande femton minuter bjöd på flera anfall från båda lagen. Närmst till ett ledningsmål var Östersunds FK i den 20:e minuten, men Saman Ghoddos skott från utkanten av straffområdet smet utanför Johan Wilands bortre stolpe. Därefter följde en period i vilken Östersunds FK etablerade tryck på MFF:s planhalva och skapade flera farligheter.

I den 37:e minuten tog gästerna ledningen med 1-0 när Saman Ghoddos mötte ett inlägg med pannan från nära håll. Resultatet stod sig till halvtidsvilan.

I den 52:e minuten utökade Östersunds FK ledningen till 2-0 när Fouad Bachirou fick på en bra träff som letade sig in bakom Johan Wiland i MFF-målet.

I jakten på en reducering satte tränare Allan Kuhn in två offensiva pjäser i Mattias Svanberg och Tobias Sana. Bytena höll på att ge en omedelbar effekt när Sana fick ett fint läge i straffområdet, men hans skott gick över ribban.

Det var inte MFF:s dag och laget hade svårt att skapa några riktigt kvalificerade målchanser. Istället stack Östersunds FK upp i ett anfall och Saman Ghoddos sköt 3-0 till gästerna i den 87:e matchminuten, ett resultat som stod sig matchen ut.

Allan Kuhn efter matchen
– Det här var en jättebesvikelse för oss. Det är inte en prestation som räcker till. Vi måste göra det mycket bättre idag än vad vi gör, men samtidigt får vi gratulera Östersund till en bra match. Det såg lite anspänt ut och det ska vi få bort till matchen på onsdag.

Östersunds FK: Ghoddos (37’, 87’), Bachirou (52’)

Malmö FF: Yotún (26’), Lewicki (65’), Bengtsson (80’), Adu (85’), Konate (94’)
Östersunds FK: Mensah (85’)