Malmö FF – Östers IF 2-0

Publicerad 22 april 2013

Simon Kroon gjorde sitt första allsvenska mål som betydde 2-0 till Malmö FF mot Östers IF

Malmö FF slog Östers IF på måndagskvällen inför 12 216 åskådare på Swedbank Stadion. Folket som hade letat sig till Stadion fick se 45 minuters fotbollsgodis när MFF spelade en bländande fotboll med fint kombinationsspel. Tokelo Rantie kunde göra 1-0 redan i den sjätte minuten när han kom fri i straffområdet och valde att skjuta mellan målvaktens ben.

Under de kommande 39 minutern radade MFF upp målchans på målchans och det kändes nästan overkligt att det bara stod 1-0 på resultattavlan när domaren blåste av för halvtidsvila.

I den andra halvleken kämpade Öster sig mer och mer in i matchen och MFF tappade lite av sin fina fart från den första halvleken. Istället för att spela längst marken blev det mer bollar i luften vilket gynnade ÖIF:s storvuxna mittbackar som snabbt kunde ställa om. Öster hade ett skott i ribban innan MFF åter kunde ta tag i taktpinnen och lugna ner spelar. I den 89:onde minuten fick Magnus Eriksson mycket yta att springa på snett ut till vänster om Östers straffområde. Efter att ha drivit bollen ner till kortlinjen spelade han in den hårt längst marken där Simon Kroon dök först på bollen och kunde trycka in 2-0 till MFF och sitt första allsvenska mål.