Malmö FF – Örebro SK 4-0

Publicerad 01 november 2018 i Matches

Offensiv briljans när Malmö FF tog historisk allsvensk seger.

På ett kyligt och elljusbelyst Stadion klev Malmö FF – för dagen ledda av vikarierande huvudtränarna Olof Persson och Andreas Georgson – ut i den näst sista hemmamatchen i årets allsvenska.

MFF rivstartade och tog ledningen redan i den sjätte matchminuten när Franz Brorsson slog en lång men precis passning till en djupledslöpande Marcus Antonsson, som kyligt tog emot och placerade in 1-0 bakom Örebro SK:s målvakt.

Carlos Strandberg, som gjorde sin första match från start sedan augusti, bjöd på en läcker cykelspark som tyvärr gick strax utanför. Anfallaren revanscherade sig snabbt och förvaltade kort därefter istället en passning från Anders Christiansen genom att hoppklacka in 2-0 i den 28:e matchminuten.

Efter paus fortsatte hemmalaget omsätta sitt spelövertag i målchanser. Tio minuter in i andra halvlek utökade MFF sin ledning ytterligare när Romain Gall placerade in 3-0 på en retur efter en frispark.

Med bara några minuter kvar av ordinarie speltid fastställde inbytte Eric Larsson slutresultatet när han lyfte in 4-0 efter att ha friställts i straffområdet efter en vacker framspelning av Marcus Antonsson.

Segern blev historisk när Malmö FF som första förening tog sin 1000:e allsvenska seger.