Malmö FF – Örebro SK 1–0

Publicerad 11 juli 2016 i Matches

Hemmavinst mot toppkonkurrent i den allsvenska omstarten.

Bortalaget inledde matchen starkt och skapade tryck mot ett MFF som hade svårt att hitta offensiva alternativ och behålla bollen inom laget. Den första stora chansen var ändå för vår räkning när Tinnerholm hittade fram till Kjartansson, vars skott från trakterna kring straffpunkten gick över. Spelet öppnade upp sig och mot slutet av halvleken var det MFF som höll i taktpinnen. Jo Inge Berget sköt en boll i nät efter en hörna men målet dömdes bort för offside. På övertid hade norrmannen också en boll i ribban och strax därpå sköt Anders Christiansen ett skott som smekte burgaveln. Trots detta var det mållöst när domaren blåste för halvtidsvila.

I andra halvlek var det Örebro SK som tidigt vaskade fram en giftig målchans när Martin Broberg sköt ett distansskott som träffade stolpens utsida. Målställningen hade knappt slutat darra innan Adu levererade en fantastisk djupledsboll från egen planhalva till Jo Inge Berget. Det var tredje gången gillt och MFF tog ledningen. Målet gav ännu mer energi till laget och Örebro SK hade svårt att hänga på i tempot. Berget, Rakip och Kjartansson hade alla fina chanser att utöka ledningen, samtidigt som ÖSK tvingades ta gula kort för att stoppa omställningar. Matchen slutade 1–0 och MFF håller fortsatt den jagande klungan på tre poängs avstånd.

Allan Kuhn efter matchen
Det såg ut som att vi var på semester första kvarten. Örebro var bollförande på vår planhalva och det var inte riktigt det vi pratat om. De är duktiga när de är spelförande. Men prestationen de sista 70 minuterna är jag nöjd med. Supportrarnas insats var outstanding. De höjer oss. Det var en rättvis seger även om jag tycker vi kunde ha gjort fler mål.