Malmö FF – Odense BK 1-0

Publicerad 29 juni 2016 i Matches

MFF vinner första träningsmatchen efter uppehållet med 1-0 efter mål av Vidar Örn Kjartansson.

Det var en ganska händelsefattig första halvlek där MFF har första chansen efter en kontring där Markus Rosenbergs inlägg från höger möts av Erdal Rakip. Mittfältaren försöker med en cykelspark men missar precis. Inledningsvis har gästerna mer boll men efter ungefär tio minuter tar MFF över och börjar styra spelet. Kort därefter är MFF nära två gånger om efter att både Rakip och Berget har två avslut som tippas till hörna respektive går strax över ribban.

Mot slutet av halvleken har Odense mer boll men testar bara Wiland någon enstaka gång när målvakten tvingas parera en genomskärare med en bra utrusning. En jämn första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek inleder Odense bäst och har tidigt ett skott i ribban. Fredrik Andersson får lite mer att göra än sin målvaktskollega Johan Wiland men är bra med varje gång gästerna avslutar. I den 77:e minuten kontrar MFF genom Magnus Wolff Eikrem som hittar Kjartansson med en genomskärare. Islänningen är fri med målvakten och avslutar säkert in 1-0 i det bortre hörnet. Odense träffar ribban igen men 1-0 står sig matchen ut.

Allan Kuhn efter matchen:
I första halvlek tycker jag att vi kommer för långt tillbaks i plan och slänger bort bollen lite enkelt. Men de är ett bra, spelskickligt lag som har mycket bollinnehav. De skapar egentligen inga chanser i första halvlek, och det gör knappt vi heller. I andra halvlek ser vi bättre ut. Wolff Eikrem, Pa [Konate] och Vidar [Örn Kjartansson] var pigga. Vi vinner inte rättvist kanske men vi vinner. Det behövs inte mycket för att vinna en match, en bra passning från Magnus och ett kyligt avslut från Vidar.

Malmö FF: Kjartansson (77’)