Malmö FF – Odense 3-1 och 0-0

Publicerad 15 februari 2013

Malmö FF bestämde sig för att lufta hela truppen och spelade därför två matcher mot Odense där den första slutade 3-1 efter mål av de båda anfallarna, Magnus Eriksson och Dardan Rexhepi. Match nummer två var ett större ställningskrig och slutade även rättvist 0-0.

Trots den tidiga avsparkstiden letade sig 1307 personer till Limhamns IP för att se MFF spela sin första match för året på svensk mark. Då det bara är några veckor kvar till tävlingsspel ville Rikard Norling att så många spelare som möjligt skulle få 90 minuter i kroppen och MFF valde därför att spela två matcher mot Odense.

I den första matchen var MFF det klart bättre laget och det var ofta genom Simon Therns känsliga fötter som anfallen blev riktigt heta. Magnus Eriksson gjorde 1-0 redan efter tre minuter efter fint förarbete av Thern.

Tio minuter senare slår Odense in ett inlägg från höger in i straffområdet där Baskim Kahdri möter upp och behärskat trycker in kvitteringen.

Den lilla skaran danskar på Limhamns IP hann knappt starta några målsånger innan Magnus Eriksson åter sett till att sätta MFF i förarsätet. Återigen var det Simon Thern som startade anfallet på sin vänsterkant och lyckades lirka in bollen till Rexhepi som träffade målvakten men inte sämre än att Eriksson kunde trycka in returen.

Den första halvleken slutade 2-1 vilket var i underkant sett till matchbilden.

MFF var inte lika dominant i den andra halvleken som i den första.

I den 74:e minuten lyckas MFF ställa om och Dardan Rexhepi driver bollen länge och väl innan han väljer att ta avslut som touchar en Odense försvarare innan den seglar in i nätmaskorna.

Fadi-Thelin

Match nummer två var ett större ställningskrig där båda lagen hade svårt att komma fram till heta målchanser. Istället präglades matchen av bra försvarsspel där Erik Johansson gör en klockren match i mittförsvaret tillsammans med unga, Alexander Blomqvist.

Om Simon Thern imponerade på sin vänsterkant i den första matchen så visade Emil Forsberg med sitt spel i match nummer två att vi kan förvänta oss hög kunkurrens om vem som ska husera just på den positionen.

Det var många som kommit till Limhamns IP nyfikna på att se Benjamin Fadi. Tyvärr åkte Benjamin på en lårkaka redan i inledningen av matchen och tvingades utgå.

Match nummer två: 0-0