Malmö FF nominerat till hållbarhetspris

Publicerad 03 november 2020 i MFF i Samhället,Nyheter

MFF är en av fem fotbollsklubbar i Europa som kan vinna EFDN:s More than football award. Ett pris som går till den klubb som anses gjort den bästa samhällsinsatsen i europeisk fotboll.

Malmö FF:s arbete med Grundskolefotboll mot rasismer är en av fem finalister till More than football award. Det som började som en gren från MFF:s turnering Fotboll motrasism har vuxit till en stor mötesplats för Malmös grundskolor och i år arrangerades arbetet för allas lika värde för tionde året i rad.

– Fantastiskt att vårt arbete uppmärksammas och visst är det lite extra roligt att det sker nu när vi jubilerar. Det finns ett stort engagemang runt om i grundskolorna, hos rektorer, lärare, våra ledare och inte minst eleverna. Alla gör ett fantastiskt arbete och det här är något vi alla ska känna oss stolta över. Det här är någonting vi gör tillsammans. Att bara bli nominerad är en seger i sig och ett kvitto på att det vi gör är viktigt. Låt oss nu fortsätta arbeta för allas lika värde, säger Karin Heri ansvarig för MFF i samhället.

Grundskolefotboll mot rasismer drivs med stöd från Malmö FF av  Kulturförvaltningen, Biblioteksutveckling, Pedagogisk inspiration, Malmö stad, Organisationen Hela Malmö, TIF, Rädda barnen och D.O.I.T och utgår från Barnkonventionen.

Övriga finalister är Club Brügge, Legia Warszawa, Borussia Dortmund och Pro League.

European Football for Development Networks (EFDN) är ett nätverk bestående av fotbollsklubbar och ligor från hela Europa där inriktningen ligger på det sociala arbetet som klubbarna bedriver. Klubbarna inom EFDN samarbetar med varandra, utbyter erfarenheter och information samt driver det konstant allt viktigare sociala arbetet framåt för alla fotbollsklubbar.

Samtliga nominerade kommer hålla ett 15 minuter långt föredrag, för att presentera sina samhällsinsatser, under EFDN:s kommande konferens den 9-11 november och vinnaren kommer där efter att utses av EFDN:s medlemmar.

huvudpartners

officiella partners