Malmö FF minns Håkan Jeppsson

Publicerad 07 december 2018 i Nyheter

Malmö Fotbollförening är i sorg efter beskedet om föreningens ordförande Håkan Jeppssons hastiga bortgång. Vi minns en kollega, ledare och medmänniska som lämnar ett stort tomrum efter sig.

Håkan Jeppsson föddes den 6 maj 1961 i Malmö. Han växte upp på Borgmästaregården, öster om Stadionområdet, och inledde redan som åttaåring sin livslånga relation med Malmö FF när han började spela fotboll i föreningen. Under fem års tid var han del av ett talangfullt lag tillsammans med bland andra Anders Palmér och Björn Nilsson. 

Som 13-åring valde han att satsa på en annan idrott och blev bordtennisspelare i IK Pallas som sedermera blev Malmö FF:s bordtennissektion. Han nådde den svenska landslagstruppen och var som bäst rankad femma i landet. Under fyra år i Falkenbergs BTK blev han två gånger svensk mästare i lag. Han avrundade sin aktiva idrottskarriär i MFF under åren 1983–1987 och var bland annat med om klubbens avancemang till Elitserien. Senare ingick han in i bordtennissektionens styrelse och var under en period dess ordförande.

Parallellt med bordtennisen valde Håkan Jeppsson att satsa på universitetsstudier. Efter avslutad ekonomiexamen på Lunds universitet påbörjades en lång karriär i näringslivet. Via ledande befattningar hos Stiga och Scandorama blev han VD för Papyrus i Göteborg och sedan BE Group i Malmö. Hans sista uppdrag blev rollen som koncernchef och VD för Inwido, Europas ledande tillverkare av fönster. Han tillträdde i den rollen 2009.

När han lämnade Papyrus för BE Group år 2002 återvände Håkan Jeppsson till Malmö. Valberedningen föreslog honom som ny kandidat till Malmö FF:s styrelse vid årsmötet 2004. I styrelsearbetet fick han snabbt en viktig roll, inte minst i det ekonomiska arbetet. Ett par år senare utsågs han till vice ordförande. 

På årsmötet i februari 2010 avgick Bengt Madsen och Håkan Jeppsson valdes att efterträda honom som styrelsens ordförande. Han kom att inneha denna post i närmare åtta år. Under Håkan Jeppssons ledning har Malmö FF vunnit fem svenska mästerskap och kvalificerat sig till fyra europeiska gruppspel: två i Champions League och två i Europa League. 

Håkan Jeppsson har lett Malmö FF med klokt och visionärt ledarskap. Organisationen har professionaliserats och den ekonomiska soliditeten är god. MFF:s sociala engagemang och aktiviteter har utökats och utvecklats. Under hans ordförandeperiod har hela föreningen utvecklats och tillsammans tagit viktiga steg framåt.

Beskedet om Håkans plötsliga bortgång kom som en chock för alla i hans närhet. Vi såg fram emot att tillsammans fortsätta föra Malmö FF vidare. Nu uppfylls vi av sorg och minns hans oräkneliga gärningar och stora engagemang för föreningen. En älskad kollega, ledare och medmänniska har gått ur tiden. Vila i frid.

Minnesplats
En minnesplats för Håkan Jeppsson med möjlighet att skriva i kondoleansbok kommer att finnas på MFF-museet, Stadion ingång 51, lördag 8 december 10:00–18:00 samt söndag 9 december 10:00–18:00.

huvudpartners

officiella partners