Malmö FF lanserar egen podcast

Publicerad 14 juli 2020 i MFF i Samhället,Nyheter

För att belysa föreningens värdegrundsarbete och samhällsengagemang startar Malmö FF ett nytt ambassadörsprogram. Samtidigt startar föreningen upp en egen podcast där samtliga ambassadörerna berättar sin MFF-historia. Först ut – Björn Ranelid.

”Då sjunger hjärtat” är namnet på Malmö FF:s nya podcast som en gång i månaden kommer att gästas av en av klubbens nya ambassadörer. Malmö FF vill möta sina supportrar och medlemmar för att föra vidare föreningens värdegrundsarbete och historia. Som ett led i satsningen kommer starka personligheter som stödjer klubben att vara ambassadörer för föreningens samhällsengagemang, MFF i samhället. Först ut är Malmöförfattaren Björn Ranelid som kommer att vara ambassadör för Malmö FF:s arbete med barn och ungdomar.  
 
– Det är en stor ära för mig att vara ambassadör för vår förening och om jag kan inspirera barn till kunskap är det något jag kommer vara stolt över, säger Björn Ranelid.  
 
Malmö FF ungdom är en grundpelare för föreningen. Målet är att utveckla egna, välutbildade fotbollsspelare som kan ta klivet upp i föreningens A-trupp men för Malmö FF är det lika viktigt att utbilda och förbereda sina spelare på ett liv efter fotbollskarriären. När Malmö stads grundskoleförvaltning i juni presenterade Malmöelevernas studieresultat för årskurs nio toppades listan av tre skolor där Malmö FF bedriver fotbollsakademier.   

– Det gläder mig oerhört och jag är inte alls förvånad. Jag har länge hävdat att om du är duktig i en idrott så är du disciplinerad, vilket du har nytta av i skolan. Det är viktigt att klubben understryker för våra barn att de ska ta skolan på allvar. Där är Malmö FF ett föredöme, säger Björn Ranelid i MFF:s podcast ”Då sjunger hjärtat” med temat – ”alla barn har rätt till stora drömmar”.  

Björn Ranelid belyser vikten av att dagens fotbollsspelare inser att de är förebilder och att de visar ansvar. Samtidigt som samhället i stort kan lära sig av hur fotbollen och idrottsrörelsen fostrar barn och unga.  

Podcasten Då sjunger hjärtat kommer framöver att gästas av bland andra Klara Svensson (f.d proffsboxare) och Fredrik Ekelund / Marisol M (författare) vilka kommer vara ambassadörer för olika grenar inom Malmö FF:s samhällsengagemang och värdegrundsarbete.   

Det första avsnitt kan du lyssna på i spelaren nedan och finns också att lyssna på där poddar finns, exempelvis Spotify, Acast och iTunes Podcaster.

Malmö FF · Björn Ranelid – Alla barn har rätt till stora drömmar

huvudpartners

officiella partners