Malmö FF lånar Edward Ofere året ut

Publicerad 01 september 2005

Malmö FF har lånat den lovande 19-årige nigerianske anfallaren Edward Ofere från den nigerianska klubben Enugu Rangers. Om Ofere utvecklas som vi hoppas är avsikten att köpa loss honom efter låneperioden.

När Edward Ofere blir spelklar avgörs av när det internationella transfercertifikatet kommer till Svenska Fotbollförbundet från fotbollsförbundet i Nigeria. I och med att övergångsanmälan lämnades in till Svenska Fotbollförbundet före transferperiodens slut kommer speltillstånd för spel i Allsvenskan att utfärdas när det internationella transfercertifikatet kommer och när arbets- och uppehållstillstånd har beviljats.

De spelare som ska delta i UEFA-cupen ska anmälas till UEFA i dag. För att Ofere ska bli spelklar i UEFA-cupen krävs att det internationella transfercertifikatet kommer från Nigeria senast 24.00 i dag. Edward Oferes agent befinner sig i Nigeria och har de senaste dagarna arbetat med att få transfercertifikatet avsänt.

Malmö FF vill också klargöra att Raoul Kouakou definitivt är klar för Malmö FF. I texten på hemsidan talades det om några detaljer som då återstod och dessa är sedan ett par dagar avklarade. Hemsidan ber om ursäkt för att detta inte framgått tydligare tidigare.