Malmö FF – KRC Genk 2–2

Publicerad 29 november 2018 i Matches

Stark upphämtning håller liv i jakten på gruppavancemang.

MFF inledde tempostarkt och aggressivt i den bitande kylan. Matchens första stora chans kom när Vindheim sprang sig loss på högerkanten och avfyrade ett skott som motståndarnas målvakt lyckades parera till hörna.

Efter lite uppvärmning visade KRC Genk att de också kan rulla boll. Men Johan Dahlin var skärpt och stod välplacerad när belgarna då och då rann igenom det i övrigt hårt arbetande försvaret.

När MFF slarvade med bollen på mittfältet strax innan halvtid kunde dock inte Dahlin sätta stopp för Pozuelos kyliga avslut som gav motståndarna ledningen. En mycket onödig avslutning på en annars lovande halvlek.

Tyvärr startade den andra halvleken i samma spår. Efter en teknisk uppvisning i motståndarlaget kunde Paintsil komma ensam med målvakten och distinkt sätta 0–2 intill den högra stolproten.

Luften gick dock inte ur MFF. Laget reste sig och började skapa halvchanser men den där riktiga beslutsamheten saknades i de avgörande lägena. Då klev Oscar Lewicki fram och dunkade in reduceringsmålet från straffområdeskanten.

Bara två minuter senare var det helt utjämnat efter att Marcus Antonsson fått bollen i fint läge och med en målskytts vana placerat in 2–2-målet. Hela Stadion studsade!

När tio minuter återstod hade matchen öppnats upp rejält. Uwe Rösler och tränarstaben genomförde ett dubbelbyte där Gall och Brorsson kom in med pigga ben för att ge MFF extra energi i olika lagdelar.

De två lagen tog dock ut varandra och matchen slutade oavgjort. MFF gick obesegrade på hemmaplan genom gruppspelet i UEFA Europa League. Och inför sista omgången borta mot Besiktas JK har man fortfarande allt i egna händer.

Uwe Rösler efter matchen:

– Matchen startade bra. Vi var aggressiva och såg kompakta ut. Sen kom en period där vi inte kunde upprätthålla det. Motståndarna plockade upp för många lösa bollar och ju mer de vann desto mer självförtroende förlorade vi.

– Vi gav bort det första målet till dem. Efter att de gjorde det andra målet kunde det gått riktigt illa. Men vi visade enorm karaktär. Marcus Antonsson har varit väldigt bra de senaste månaderna. Men vi valde att starta med honom på bänken av taktiska skäl. Jag är väldigt glad att han gav oss kvitteringen.

– Vi tar igen ett 0–2-underläge mot ett mycket bra lag. Jag är glad att vi tar en poäng. Det är fantastiskt att vi kan gå in i den sista matchen med allt att spela för.