Malmö FF klara för MM-final

Publicerad 18 augusti 2004

För tredje året i rad spelar Malmö FF MM-final. Precis som tidigare år är det U-laget som representerar föreningen, vilket de två senaste åren man gjort med bravur och vunnit turneringen. Igår var det Kirsebergs IF som stod för motståndet och det blev en relativt enkel seger för himmelsblått med 3-0.

Malmö FF U- Kirsebergs IF A
3-0(2-0)

Målen
1-0 8 min Bovar Karim
2-0 40 min Rasmus Bengtsson
3-0 60 min självmål

Matcher i MM
Åttondelsfinal:
Prespa/Birlik A- Malmö FF U
0-2

Kvartsfinal:
Kulladals FF A- Malmö FF U
0-9

Semifinal:
Malmö FF U- Kirsebergs IF A
3-0

I finalen, som spelas den 15 september, väntar segraren mellan IFK Malmö och Oxie IF (spelas 1 september).

Alf Westerberg:
En överraskande bekväm seger som grundlades i en utmärkt första halvlek. Rasmus Bengtssons 2-0-mål efter lång soloraid var halvlekens guldkorn. Full kontroll i andra även om intensiteten i matchen sjönk något. Många goda prestationer, Daniel Bergstrand fick välförtjänt pris som matchens lirare. Charles Anderson och Joakim Pesson starka centralt och Joakim Moberg har nu hållit nollan i tre raka MM-matcher. Fysiskt stod vi mycket väl upp mot Kirsebergs seniorspelare och passningsspelet var överlägset. Smolk i glädjebägaren: Magnus Carlsson knäskadad, sannolikt en ledbandsskada och några veckors bortovaro.
Finalen spelas den 15 september mot segraren IFK Malmö-Oxie. Kan bli en repris på fjolårsfinalen då ”di gule” snuvades på segern.