Malmö FF – Kalmar FF 6–0

Publicerad 11 augusti 2017 i Matches

Förkrossande seger för MFF mot decimerat Kalmar FF.

Välfyllda läktare och fin stämning ramade in fredagsmatchen på Swedbank Stadion. Publiken fick se två lag som ganska omgående föll in i de förväntade rollerna – bollförande MFF och Kalmar FF med kvicka kontringar. Det var gästerna som först skapade spänning när man var mycket nära ett friläge mot Johan Dahlin. Lyckligtvis hann Anton Tinnerholm precis emellan.

Han var också i högsta grad inblandad i MFF:s första mål när han gjorde en magnifik löpning in i straffområdet och blev fälld med straffspark som resultat. Jo Inge Bergets straff gick högt och hårt till vänster och betydde 1–0. Jublet hade inte hunnit lägga sig innan MFF dubblerade ledningen. En läcker klack från Rakip gick till Jeremejeff som kyligt rullade in bollen i mål. Kort därpå hade dessutom KFF:s Romário dragit på sig två gula kort och blivit utvisad. Det var en halvlek i MFF:s smak, minst sagt.

Tidigt i andra halvlek blev det än bättre. Efter att Erdal Rakip fällts i straffområdet blev det ny chans från straffpunkten. Den här gången tog Pawel Cibicki hand om utförandet och han gjorde inga misstag. Och MFF fortsatte att trumma på. En känslig lyftning från Christiansen nådde Cibicki som förmedlade bollen vidare till Rakip inne i straffområdet. Erdal vände på en femöring och sköt in bollen till 4–0. Förvisso var det mot ett försvagat och demoraliserat motstånd – men MFF spelade bländande fotboll.

I den 76:e minuten var det dags igen. Nyligen inbytte Mattias Svanberg hittade fram till, även han nyligen inbytt, Kingsley Sarfo som avlossade ett skott som först tunnlade en försvarare och sedan gick stolpe in. Fem minuter senare stod det 6–0 efter att Jeremejeff spelat in till en framrusande Christiansen som distinkt sköt bollen i mål.

Magnus Pehrsson efter matchen:

– Det är klart att det påverkar väldigt mycket att vi blir en man mer. Men vi gör en rätt okej match innan dess också. Vi spretar lite i vår prestation direkt efter utvisningen. Andra halvlek är otroligt bra för vår del. Den bilden vi målade upp i paus, att vinna andrabollar och praktisera grundspelet, sätter vi klockrent. Vi bara ökade hela tiden.

Malmö FF: Berget (23’), Jeremejeff (24’), Cibicki (54’), Rakip (59’), Sarfo (76’), Christiansen (81’)